Wojtosc Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Więc tak na początku chciałem dodać ze jestem nowy i nie znalazłem tematu z moim problemem. Niedawno zachciało mi się zmiany migaczy w moim motorku na wszystkie białe.Pojechałem kupiłem i zaczołem podpinać wszystko szło elegancko i po podłączeniu wszystkich migaczy odpaliłem motor i zaczołem sprawdzać czy dzialają i odrazu komplikacje a mianowicie jezeli włączam prawy migacz z przodu świeci normalnie a kontrolka i tylny migacz tak sie delikatnie żarzą , że sa prawie niewidoczne , mam taki sam problem z lewymi migaczami :biggrin: acha zapomniałem motor jest to Suzuki RMX 50 rok produkcji 2003 :crossy: Prosiłbym o szybką odpowiedz poniewaz zabardzo bez swiateł jezdzić się nie da :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Sprawdz jaka moc maja nowe zarowki... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor24 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Więc tak na początku chciałem dodać ze jestem nowy i nie znalazłem tematu z moim problemem. Niedawno zachciało mi się zmiany migaczy w moim motorku na wszystkie białe.Pojechałem kupiłem i zaczołem podpinać wszystko szło elegancko i po podłączeniu wszystkich migaczy odpaliłem motor i zaczołem sprawdzać czy dzialają i odrazu komplikacje a mianowicie jezeli włączam prawy migacz z przodu świeci normalnie a kontrolka i tylny migacz tak sie delikatnie żarzą , że sa prawie niewidoczne , mam taki sam problem z lewymi migaczami :biggrin: acha zapomniałem motor jest to Suzuki RMX 50 rok produkcji 2003 :crossy: Prosiłbym o szybką odpowiedz poniewaz zabardzo bez swiateł jezdzić się nie da :biggrin:Witam,sprawdzałeś jakie żarówki masz w nowych migaczach? 6V czy 12V...?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtosc Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 o tego nie sprawdzałem musze jutro zobaczyć dzięki panowie :notworthy: więc tak żarówki które są w nowych migaczach są to 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 musisz jeszcze sprawdzić ile mają Watt -przerywacz musi mieć odpowiednie (obciążenie) może to jest przyczyną oczywiście zakładając że wszystko dobrze podłączyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Niedopasowany przerywacz z reguły ma złą częstotliwość. Słabe światła to prędzej wina mocy albo napięcia żarówek lub słabych połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtosc Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 mają 3 waty raczej wszystko jest dobrze popodłączane panowie pomóżcie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 W sumie to nie dziwne że nie działa. Standardowo przerywacze w motocyklach mają 2x10 lub 2x21W obciążenia bo co za baran pakowałby żarówki 3W do kierunkowskazów (oczywiście bez osobistych wycieczek w twoim kierunku). Jaka byłaby ich widoczność w słoneczny dzień... ZObacz jaką moc miały poprzednie żarówki i zobacz czy na nich działa. Jeżeli zadziała to powrót do seryjnych kierunków, pomarańczowe żarówki albo łapy wystawiać :( :( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 3Waty jak na kierunki to ciut za mało, zrób jak kolega radzi porównaj żarówki stare i nowe jeżeli jest OK. to wina połaczeń, sprawdź masę bo kierunki robią z masą na obudowę lub na kabel- wychodzi jeden lub dwa kable z kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 3W w kierunkach :) czekaj tylko az Ci ktos w dupe wjedzie. Zarowki w kierunkach maja zwykle 21W.PS. Zarowki w podswietleniu zegarow maja prawie 2W :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 To u mnie w podświetleniu są po dwie 4W w zegarze :banghead: Wejdą w ogóle do tych obudów większe żarówki? Tak przynajmniej 15W muszą mieć, żeby było je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtosc Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 dzięki panowie jutro bede kombinowął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi