Rattus Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Niech mi ktoś powie, co to może być. Rozpędzam maszynę do 150 km/h i czuję lekki luz w przodzie. Fachowcy ciągali na lagi i luzu na główce ramy nie czują. Czy tak ma być jak się jeździ Fazerem. To nie możliwe,bo mnie to przeszkadza,a uwidoczniło sie,jak wiozłem drugą osobę. Mam najeżdżone 25 tysięcy i jestem drugim właścicielem. Czego tam szukać?!!!!! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Bo to moze byc nie luz na glowce ramy, tylko na tulejach miedzy laga ( stala czescia teleskopu ) a golenia ( ruchoma czescia teleskopu ). Ta golen wlasnie chodzi po ladze na tulejach, ktore nalezy wymieniac przy kasdej wymianie uszczelnien, ale malo kto to robi. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rattus Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Tylko,że na tak młody motor i z tak amałym przebiegiem może być,że tet tulejki są wyrobione? Uszczelniacze w nim raczej nie były robione, trzymają dobrze. A jak sprawdzić ten luz w tym miejscu jak mi napisałeś? Czy jazda z nim jest bezpieczna czy trzeba działać jak najszybciej? Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) ja miałem własnie taki luz pomiedzy laga a golenia ale to powodowało tylko pukanie na nierównosciach-po wymianie znikły tylko stuki a luz z przodu dalej został-dalej wymieniłem łozysko w główce i wszystko zostało solidnie skręcone-odpowiednimi momentami-cała gora zawieszenia i potem było juz wszystko ok-prowadził sie jak po szynach! a jak sprawdzic?-dajesz moto na centralke-łapiesz za golen i ruszasz w przod i tył-umnie był luz! ale mowisz ze fachowcy targali juz lagami to moze nie byc to! tez mi sie wydaje ze to za młode moto-chyba ze miało przeszłosc wypadkową! też tak moze jest ze poprostu jestes przewrazliwiony:) wejdz na dział o Fazerach i popytaj sie chłopaków czy nie mają podobnie-moze ten model tak ma jak sie dociąży tył! Edytowane 21 Czerwca 2008 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rattus Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 nie wiem czym jezdziles wczesniej, i jakie dokladniej uczucie luzu masz, zaywaz ze szczegolnie gdy bierzesz pasazera, powyzej 150 pojawia sie juz parcie powietrza (nie wime jak to jest majac taka owiewke jak ty - ale na pewno juz cos jest) wiec przod motocykla jest nieco odciazany.moze jeszcze ostatnio kufer centralny dprzuciles?? zastanow sie czy to nie kwestia odciazenia przodu (i oby tak bylo, bo nie zycze ci zadnych usterek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi