Lysy5g1 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Heh... w niedzielę miała być cud przejażdżka z kumplem (ja na stunt-Gsx 600f i znajomy na Sradzie)...Kumpel ma motor od niedawna, ale pojechał ze mną na miejscówkę gdzie zawsze trenowałem. Tam trochę polatałem swoim, i w końcu ciekaw wrażeń spróbowałem na SRADzie... Pojeździłem i nim, porobiłem trochę wygibusów (ależ on fajnie idzie na przednią gumę.. :bigrazz: ) i stało się tak, że kumpel zapytał czy bym nie spróbował na siedząco (bo ja zawsze latam na stojąco) i nie powiedział mu potem z jakich obrotów ma go wyrywać (bo zaraz potem chciał stawiać pierwsze kroki w gumowaniu..). No to myślę sobie spróbujemy.. postawiłem, pierwsze 100 metrów gitara, opuściłem przód, zawróciłem i stawiam znowu do pionu... szarpnięcie kierą, maneta (bo z gazu ładnie szedł na koło..), kawałek jadę (już prawie się jedynka kończy i ups.. idzie za wysoko... no to myślę sobie "spoko git.. jest przecież hamulec", a tu niespodziewanka w postaci krótszej dżwigienki (części na stopę) niż u mnie i nie trafiłem w pedał.. :biggrin: Motór spektakularnie rozdupcył zadupek o asfalt, wierzgnął, zrzucił mnie na glebę i jakby tego było mało zrobił ze 3 koziołki, to na przedniej feldze, to na tylnej, to na zadupku, to na kierownicy i w efekcie końcowym wpadł do rowu... AJĆ! :icon_biggrin: -i tak stałem się przymusowo nowym właścicielem SRADa :biggrin: Ale swoją drogą właśnie planowałem na najbliższy czas kupić coś mocniejszego i też przerobić do stuntu no to mam!.. :clap: ;) Morał: nie szalejta na cudzych motórach, no chyba że się Wam podobają i koniecznie chcecie mieć ten akurat egzemlarz :icon_twisted: no chyba że będzie miał stelaż do 12.. ;) ps: ma ktoś sprawdzony sposób na prostowanie stelaża zadupka?byłbym też wdzięczny za namiary na zakład prostujący felgi na dolnym śląsku bo tylna dostała trochę po rancie i przednia zresztą też... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Ciesz sie ześ cały, ale przy okazji powiedz mi czy Twoj GSX-F nie jest koloru czarnego z fioletowymi napisami Suzuki na baku? i czy kilka tygodni temu nie jeździłes po Łażanach? Edytowane 19 Czerwca 2008 przez the-one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ladnie sie zachowales wobec kolegi, chociaz sam Cie podpuszczal :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 no jak człowiek sie bawi w takie rzeczy to musi byc gotowy na takie sytuacje:) ty widze ze jestes i zachowałes sie OK-szacun:) Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 hah, pozostaje wiec tylko pogratulować nowego nabytku :smile: wbij na stuntpoland, tam pewnie poradzą jak sie za srada wziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 no to poleciales ... Ale jak sam mówisz masz nowego stwora , tylko ciekawe czy twoj kumpel juz sie najezdzil na sradzie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwapro Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 zawsze to nowy motor w rękach :) z opisu wynika że co nieco trzeba będzie "polakierować" ale zawsze to nowa zabawka :) powodzenia. dlatego właśnie nie lubię latać na cudzym motorze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Z drugiej strony to dobry sposob, jak masz chetke na sprzet kumpla, a on nie chce sprzedac :) Bierzesz na przejazdzke, mala gleba i jest Twoj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwapro Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Z drugiej strony to dobry sposob, jak masz chetke na sprzet kumpla, a on nie chce sprzedac :P Bierzesz na przejazdzke, mala gleba i jest Twoj :) i można jeszcze o cenę powalczyć, bo przecież szlifnięty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Ciesz sie ześ cały, ale przy okazji powiedz mi czy Twoj GSX-F nie jest koloru czarnego z fioletowymi napisami Suzuki na baku? i czy kilka tygodni temu nie jeździłes po Łażanach? Ta :) :) to ja byłem... :) a co, narozrabiałem coś? :) Mieszkasz tam? jeśli warcholiłem Ci pod domem to sorka ;P Wczoraj zrobiłem obdukcję SRADA... nie jest tak źle: -obie lagi krzywe-obie felgi też nieźle zwichrowane-wahacz pęknięty-stelaż zadupka pogięty (ale już sam naprostowałem i po sesji biorę się za reszte...) co najważniejsze rama jest ok, silnik już pali i pyrczy normalnie czyli baza na psa już jest, trzeba tylko trochę pokręcić... :) swoją drogą.. SPRZEDAM (z wiadomych powodów) SUZUKI GSX 600 F, wersja super stunti!! ;) (stelaż, klatka, zębatki i trochę odciążony z niepotrzebnych gratów) nieźle lata na gumie, przednia opona torówka i też da radę stopale trzaskać więc zapraszam na PW jakby coś... rocznik 1994, cena niska w cholerę bo trzeba mi pilnie kasy!! (jeśli szybko się ktoś zdecyduje to za 4k pogonię..) link:Aukcja mojego GSX f Edytowane 21 Czerwca 2008 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 hehe, ja bym nie był taki zadowolony z życia na twoim miejscu, masz bardzo dobre nastawienie , hehe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 hehe, ja bym nie był taki zadowolony z życia na twoim miejscu, masz bardzo dobre nastawienie , hehe :D nie ma co się łamać.. a jak!! "SZPACHLA SZPACHLA SZPACHLA I BęDZIE GIT!!" :biggrin: a tak na poważnie to przecież i tak będzie pies z tego moto więc prędzej czy później znowu się rozpapra o asfalt i to na pewno nie raz więc nie mogę ciągle składać na nowych częściach...Już znalazłem warsztat, gdzie wyprostują ranty felg i zniwelują bicia... lagi też tam wyprostuję.Oczywiście wahacza nie będę spawał ani prostował bo tutaj są za duże obciążenia przy jeździe na gumie :crossy: -już kupiłem na allegro.To wszystko, reszta jest pracą przy moto przez najbliższe dwa tyg i latamy... :P spoko loko, będzie pies jak marzenie :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 -i tak stałem się przymusowo nowym właścicielem SRADa :P Bardzo porządna postawa. :crossy: A zapłaciłeś za wartośc przed glebą czy po? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 No to popłynąłeś. :notworthy: Przyznaj się - celowo to zrobłeś? ;) :) W sumie to szkoda moto, takie ładne te SRADy są. Zawsze mnie się widziały. Może któryś z forumowiczów mam SRADa i pożyczy mi na chwilkę? Tylko krótka jazda do konca ulicy i spowrotem. :biggrin: W rozliczeniu oddam GSX 600F z avatara, 99 rok, leżał 1 raz na glebie, przewrócony na postoju, kilka drobnych rys. :biggrin: :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Bardzo porządna postawa. :biggrin: A zapłaciłeś za wartośc przed glebą czy po? :biggrin: powiem tak:zfrajeżyłem się straszliwie bo właśnie kupiłem bitego SRADa za 10k :biggrin: :biggrin: a orientuje się ktoś czy można dwa razy prostować tą samą rurę nośną? w prawdzie nieznacznie się skrzywiła, ale jednak...chodzi mi o to, że ten amor już był kiedyś prostowany i teraz znowu "doznał wyboczenia" :biggrin: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi