czarekmbx Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 załóż stary moduł i wszystko powinno być ok :icon_biggrin: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radgur Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Zakładałem to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Co to może być? Męcze się z tym męcze, ściągłem jakoś magneto wyczyściłem wysuszyłem i wygląda ok. Jest tak jakby za słąby prąd na świecy, jak włoże palca do fajki to słabo kopie.Nie no nieźle kolego, ja na widok fioletowej iskry jakoś nie bardzo mam ochotę dać tam palec :P Włóż inną świece i nowy kabel od cewki do fajki (silikonowe po 9zł, takie fioletowe made in usa). Ja mam takie w CZ i są ok (poprzednie gubiły w sobie iskre).Załóż starą cewkę i moduł. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomalek11 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) Mam ten sam problem. kupiłem w Bielsku cewke butelkową. założyłem i po 3 kopnięciu moto odpalił. a jak wrzuciłem 1 bieg to moto zgasł. może teraz padł moduł ?proszę o pomoc. Edytowane 28 Lutego 2011 przez Ziomalek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Mam ten sam problem. kupiłem w Bielsku cewke butelkową. założyłem i po 3 kopnięciu moto odpalił. a jak wrzuciłem 1 bieg to moto zgasł. może teraz padł moduł ?proszę o pomoc. Może za szybko puściłeś sprzęgło? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomalek11 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) No tak właśnie było.. i nie wiem czy teraz mam wymieniać cewke i moduł czy sam moduł ?? Aaa i mam jeszcze pytanie. czy we wszystkich MTX'ach pada tak szybko cewka i moduł? Edytowane 28 Lutego 2011 przez Ziomalek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) na widok fioletowej iskry jakoś nie bardzo mam ochotę dać tam palec :P Z palcem to racja. :] Ale na fioletowej iskrze niema co marzyć o normalnej jeździe (ma zbyt małą temperaturę). Coś jest spalone, bądź jest gdzieś przebicie. Przecież ogólnie wiadomo że iskra powinna być przynajmniej niebieska. (ewentualnie jak w moim demoludzie biało-niebieska) Na mxt co prawda się nie znam, ale jeśli zapłon tak łatwo umiera to coś jest źle podłączone, lub namieszane w elektryce... Edytowane 1 Marca 2011 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 No tak właśnie było.. i nie wiem czy teraz mam wymieniać cewke i moduł czy sam moduł ?? Aaa i mam jeszcze pytanie. czy we wszystkich MTX'ach pada tak szybko cewka i moduł? Nie ogarniam :banghead: Jeśli Zgasło Ci moto bo za szybko puściłeś sprzęgło to pal go od nowa, a nie chcesz zmieniać cewkę i moduł :icon_eek: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomalek11 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 teraz w ogóle nie ma iskry. a ty w swoim mbx masz akumulator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Mam. Ostatnio nawet zrobiłem sobie nowy moduł i hula jak ta lala. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomalek11 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) a z jakiego moto dopasowałeś moduł? Edytowane 2 Marca 2011 przez Ziomalek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 a z jakiego moto dopasowałeś moduł? Z żadnego, zrobiłem swój według dostępnego schematu w sieci, przeglądnij temat poniżej pt: Budowa modułu zapłonowego MBX Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodynamo Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Uploaded with ImageShack.us opis znajdziesz temacie jaki podał czarekmbx Cytuj http://motocdi.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomalek11 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dzięki.A teraz moja Honda ma za dużą iskre i nie chce odpalić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 nie ma czegoś takiego jak za duża iskra :D :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi