Mario Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 W ostatnim Świecie Motocykli znalazłem reklamę takiego siuwaksu - czy ktoś z Was stosował to może w swoim motocyklu?http://www.oko-polska.com/ Pamiętam, że Dominik pozytywnie wypowiadał się na temet innego specyfiku o nazwie Tirol ale jak dotąd nie udało mi się nigdzie go namierzyć :cry: Byłoby miło nalać czegoś takiego do opon i przynajmniej teoretycznie na cały sezon zapomnieć o kapciach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 a czytales ten opis dlamnie troszke dziwny po 1 obciecie koncowki rurki pojemnika (czyli cza miec nozyczki lub kose) po 2 przejechanie min 30 km po napompowaniu a no i tam jest sam preparat a pomke na plecach targasz na koncu dopisali zeby przestrzegac zalecenia przejechania 30 km bo inaczej to cos nie bedzie dzialac .Ale ciekawe co z detka czy da sie ja zallatac tradycyjnie czy top cos robi sie jak pianka do okien :roll: a pozatym aby przebic kostke trzeba miec naprawde potwornego pecha :mrgreen: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 a pozatym aby przebic kostke trzeba miec naprawde potwornego pecha 6 łat na przodzie, a tylna po wymianie bo juz nie dalo rady zalatac :)cos jeszcze? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 hmmmm ja caly zeszly rok przejezdzilem i gdyby nie to ze wjechalem na kawalek stalowej blachy wystajacej z ziemi pewnie bym nie zlapal kapcia ,chyba masz pecha :) :mrgreen: .No ale jak by to cos wlac do detki calej i potem zrobic dziurke ciekawe co by dalo kto chetny na test :mrgreen: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 a czytales ten opis dlamnie troszke dziwny po 1 obciecie koncowki rurki pojemnika (czyli cza miec nozyczki lub kose) .. ja tam małego Victorinox-a zabieram ze sobą wszędzie (jak Mc Gyver :lol:) po 2 przejechanie min 30 km po napompowaniu a no i tam jest sam preparat a pomke na plecach targasz Myślę, że tego typu operację (napełnianie dętki OKI-em) należy wykonywać zapobiegawczo, a nie po złapaniu kapcia - (chyba nie jest to tzw środek wulkanizujący), najlepiej na jakiejś stacji wyposażonej w kompresor. na koncu dopisali zeby przestrzegac zalecenia przejechania 30 km bo inaczej to cos nie bedzie dzialac Tego typu preparty powinny - jak sądzę - być równomiernie rozprowadzone po całej wewnętrznej powierzchni dętki - stąd konieczność przejechania odpowiednio długiego odcinka. a pozatym aby przebic kostke trzeba miec naprawde potwornego pecha .. mnie też udała się ta sztuka w zeszłym sezonie dwukrotnie, i oczywiście w najmniej odpowiednim momencie :twisted: Pozdrawiam,Mario. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Na MotorBikeShow widzialem taki preparat (nie wiem czy to to samo, ale dzialal na takiej samej zasadzie). Panowie - REWELACJA! Była specjalna oponka samochodowa do przebijania. Stała tam cały dzien, koles co chwile przebijał ją sruboekretem i nawet powietrza duzo nie ubyło! Sam kilka razy ją "kolnąłem" :) . naprawde robi wrażenia! Preparat dostępny w ScooterLandzie na Modlińskiej chyba za 56zł (takze niewiele wiecej niz dętka :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Dowiedziałem się telefonicznie, że opórcz Modlińskiej od przyszłęgo tygodnia preparat będzie dostępny również na Ursynowie przy Rosoła w salonie AlfaRomeo Bołtowicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 a co z tym "TIROLEM" ? jakby ktoś znalażł to mółby mi przesłać za pobraniem ? w Łodzi jest on niedostępny Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 za 56zł (takze niewiele wiecej niz dętka ) yyy ja detke kupilem za 21zl, mowisz chyba o jakis z grubsza scianka od seryjnych a co z tym "TIROLEM" ? jakby ktoś znalażł to mółby mi przesłać za pobraniem ? w Łodzi jest on niedostępny idz do sklepu z czesciami dla TIRów, STARow, etc., do sklepu z czesciami dla samochodow ciezarowych, tam powinni miec to ustrojstwo, bo jak wiem w TIRach maja tym oponki wypelnione :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 enduroguy napisał: za 56zł (takze niewiele wiecej niz dętka ) yyy ja detke kupilem za 21zl, mowisz chyba o jakis z grubsza scianka od seryjnych Ja kupuje kendy chyba za 35zł :) . Pozatym wg. mnie i tak warto bo to starcza czesto na 2 opony (zaleznie od rozmiaru). Nie wspominając już ze latasz i sie nie martwisz o to czy masz powietrze hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aramis1986 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 a co z tym "TIROLEM" ? jakby ktoś znalażł to mółby mi przesłać za pobraniem ? w Łodzi jest on niedostępny Ja sobie kupiłem Tirol w tym sklepie: http://www.sklep.rapid-motocykle.pl/ Dałem 25 zł za 2 opakowania (po 1 na oponę). Jeszcze tego nie użyłem, ponieważ kupiłem nie dawno i jeszcze nie jeździłem. Tego preparatu nie znajdziesz chyba w kategoriach jakie tam są tylko musisz się skontaktować z doradcami z tego sklepu (ja tak zrobiłem, przy okazji kupiłem kilka środków pielegnujących i czyszczących, ale też jeszcze nie używałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 zapomnialem co pisal Dominik o tym preparacie czy on zabezpiecza czy pompuje i uszczelnia juz przebita gume ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 20 Lutego 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 To są preparaty ZAPOBIEGAJĄCE przebiciom dętki, a nie naprawiające przebicie. To dwie różne sprawy.Proponuję nalać taki preparat i samemu się przekonać. Z dętki robi się prawie mouss takie to jest skuteczne. Oczywiście nie zapewnia takiej kontroli ciśnienia jak mouss, ale na przebicia jest najlepsze co wymyślono.A problemu z nalaniem nie ma żadnego - wystarczy spuścić powietrze z kól, ściąć kaputer z butelki, nałożyć wężyk, pionow wlać do dętki, napompować do ciśnienia powiedzmy 1 atm (najbardziej optymalne w teren) i przejechać kilka, kilkanaście km bez przesadnego pałowania, aby pereparat dobrze rozszedł się po wnętrzu dętki. I ochrona w pełni gotowa. Ja coś takiego ostatnio wlałem rok temu, od tamtego czasu nie miałem laczka, a motocykl zaliczył Rumunię, gdzie ostre kamienie rozpołowiły przednią oponę (dętka się nie dała, a opona Bridgestone'a do śmieci).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Po wlaniu tego preparatu można spuszczać powietrze z dętek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 20 Lutego 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Tak, można, wszystko można tak jak ze zwyklą dętką robić. Tylko się nie przebija. Ja sobie kupiłem Tirol w tym sklepie: http://www.sklep.rapid-motocykle.pl/ Dałem 25 zł za 2 opakowania (po 1 na oponę Teraz policzcie, ile będą kosztowały naprawy dętek lub ich wymiana. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi