?ukaszT Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam, ostatnio spalił mi sie bezpiecznik i wymienilem na nowy i po kilunastu minutach jazdy przy hamowaniu poczułem że mnie prąd pieści po palcach, dlaczego tak jest??? Mysle że to moze byc sprawka czujnika światła stopu ale nie jestem pewien, jak myślicie jak może być tego przyczyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 obejrzyj kable czujnika czy jeden z nich nie ma przebicia na masę prawdopodobnie to ten który idzie potem do żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) obejrzyj kable czujnika czy jeden z nich nie ma przebicia na masę prawdopodobnie to ten który idzie potem do żarówkiOK sprawdze to jutro, to musi byc przez ten czujnik bo zadnego innego prądu tzn.kabli tam przy klamce nie ma, dzieki za pomoc Edytowane 16 Czerwca 2008 przez ?ukaszT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-AraB- Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 to jest tylko na klamce czy na manetce tez tylko ze nie czujesz bo gume masz?? moze od jakis wlacznikow na kierownicy np od rozruchu albo swietael, ale mysle tez ze bardziej ten czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 a taki prąd to w ogóle kopie ??? jak to kopie mocno ?? chyba przy mokrych rękach... pewnie przebicie jest od przełącznika na kierownicy jakiegoś ale że to nie pali bezpiecznika ponownie. Może jest jakoś odizolowane i ręką to zwierasz dopiero Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Troche kopie ale nie mocno, bo to tylko 12v. Dzis sprawdziłem czujnik, zaizolowałem go na nowo i juz nie ma prądu na klamce. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Troche kopie ale nie mocno, bo to tylko 12v. Dzis sprawdziłem czujnik, zaizolowałem go na nowo i juz nie ma prądu na klamce. :-)To nie ważne, że ma 12V, to wszytsko zależy od natężenia, a nie od napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi