bboolleekk Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Po wyciągnięciu starych łożysk zastanawiam się jak przykręcę nowe. Po odkręceniu górnej półki zobaczyłem że całość skręcona jest specjalnym kluczem. Na nakrętce zauważyłem jakby ślady dokręcania przy użyciu młotka i śrubokręta. W ten sam sposób dostałem się do łożysk i zdemontowałem przód. Tylko teraz jak dokręcić nakrętkę od łożyska kiedy już będę składał moto? W ten sam sposób co odkręciłem? Jakoś nie wydaje mi się żeby to był najlepszy pomysł... Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Bartek Edytowane 14 Czerwca 2008 przez bboolleekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jak nie masz klucza pazurowego to jest to jedyna droga.Pamietaj ze dokrecasz do lekkiego oporu i popuszczasz 1/3 obrotu.Motocykl z podniesionym przodem i przod musi opadac pod wlasnym ciezarem w obie strony bez zadnych luzow i wyczuwalnych przeskokow podczas pracy lozysk. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 a może warto podjechać do jakiegoś serwisu i pożyczyć klucz na godzinkę :-). dasz zastaw ze 100zł i pewnie pożyczą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 jeśli nie masz oryginalnego kompletu kluczy (w tym komplecir jest taki klucz) jaki jest dokładany do motocykla to popytaj kolegów może któryś ma.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja dokręciłem tak po chłopsku młotkiem i punktakiem. 2 lata i jest OK. Pozdro. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboolleekk Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Łożyska już mam i jutro będę zabieram się za skręcanie moto. Czy przy montażu łożysk mam je jeszcze jakoś dodatkowo nasmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Oczywiscie ze tak - smarem do lozysk tocznych. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi