Domieniek Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 (edytowane) WitamDziś odpaliłem Mz a z silnika dochodzi klekotanie... dzieje się tak tylko na luzie, gdy wcisnę sprzęgło dalej to samo, ale gdy wrzucę już bieg klekotanie ucicha i silnik pracuje normalnie. Dodam, że odpala bez problemu, trzyma wolne obroty dobrze, tylko te klekotanie na 'luzie'... Czy ktoś może mi doradzić co to jest??? Zanim się wezmę do rozbiórki chciałbym wiedzieć mniej więcej co to jest. dzięki i pozdrawiam Edytowane 13 Czerwca 2008 przez Domieniek Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protect_nh Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 a z jakiej czesci silnika mniej wiecej dobiega ten klekot? moze to cos z walem korbowym, jakies luzy albo cos.. chociaz jak wrzucisz bieg to wtedy tez by walilo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 u mnie w ecie jest coś podobnego na biegu jałowym ale jak wcisne sprzegło to nie słychac. to nie jest wał, to jest jakas cześć od sprzegła która sie wyrabia. nie wiem dokładnie jaka ale nie jedna mz tak ma. jak ktoś wie co to dokładnie to niech napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Prawdopodobnie łożysko jest wyrobione. Edytowane 14 Czerwca 2008 przez krzysiek8104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 W etz 251e jak i 250 nie ma łańcuszka sprzęgłowego, występuje tylko w 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Panowie typowy klekocik w Mz gdy sprzęgło jest puszczone to rzecz normalna, ale teraz to wali mi i słychać to bardzo wyraźnie. To na pewno nie wał bo stukało by również na biegu. dziś zacząłem rozkręcać, ale to nie taka prosta sprawa zdjąć ten dekiel... musiałem rozwiercić dwie śruby bo za cholerę nie chciały puścić, no i silikon trzyma go jeszcze... coś przeczuwam, że pomęczę się z tym trochę...:-( Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi