grebur Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 niedawno byłem świadkiem wypadku, prawie w nim uczestniczyłem, na szczscie mój refleks zapobiegł temu :) przedemną zderzyły sie dwa samochody, na szczescie nikt nie odniusł zbyt dużych ran, gdybym niewjechał na chodnik ( na ktorym na szczescie neibylo samochodów) uderzyłbym w nagle zatrzymane zderzeniem samochodyale mniejsza z tym ...po zdarzeniu kierowca poszkodowany wysiadł i poprosił mnie abym był świadkiem, zgodziłem sie, pozcekaliśmy na policje, gdy zajechała spisali mnie, powiedzialem co widzialem i pojechalem do domumoje pytanie jest takie :czy policja może sprawdzić moją maszyne w ramach precedur jakie nakładane są na świadka ? boje sie że kiedyś zapukają do moich drzwi i zachcą zobaczyć mój pojazd, bo tak sie robi ze świadkami ... ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 A czy ktoś odnotował jakim konkretnie pojazdem jechałeś? :) Marka, numer, kolor?Gorzej, jeślibyś np. nie miał prawka, wtedy na ew. sprawie kontrpapuga może poważyć twoją ocenę sytuacji i wiarygodność jako świadka...Co do pojazdu, nie sądzę, bo i na jakiej podstawie? W zdarzeniu nie uczestniczyłeś, byłeś świadkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) spisali adres, imie, nazwisko ,miejscowość , marke, model i nr rejestracyjny, no ja jechałem troche ponad te 45 ktore powinien jechac motorower (coś w okolicach 55-60km/h), boje sie ze np. winny powie to policji i oni sprawdzą mi motor ... Edytowane 11 Czerwca 2008 przez grebur Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Nikt nawet nie wspomni czym jechałes, spisza co widziałes i pójdziesz poszalec na moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Tylko po co miałby to mówić może nam wyjaśnisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 hmmm, może dlatego że zgodził sie byc świadkiem? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Twoje moto w tym przypadku jest kompletnie nieważne. Nic Ci nie zrobią, jeśli już wezwią cie na zeznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 nie ma potrzeby sprawdzać twojego jednoślada w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Kolejny, który ma przełamaną 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 A jak winny zmierzył Twoją prędkość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 powod moglby byc taki ze powiedzialem ze wyprzedzal na przejsciu dla pieszych, dostal za to zdrowy mandat moglby powiedziec policjantowi zeby sprawdzili mi motor bo ja 45 napewno niejechalem, ale jesli twierdzicie ze niesprawdza mojego moto to ok dzeki :icon_rolleyes: Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazimotor Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 a mozna wiedziec czemu sie tak boisz kontroli? Przeciez na hamownie Cie nie wezma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 W przypadku postępowania w sprawie wypadku to na 99,9% nie będą nic chcieli od twojego jednośladu. Nie wiem jednak jak sprawa będzie wyglądała jeżeli ten kolo osobno złoży "obywatelski" donosik do organów ścigania.Wnioski na przyszłość wyciągnij sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 mam nadzieje ze nic takiego sie niestanie ;] dzieki chłopaki ;) Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 wielkie mi s**nie w portki. mnie złapali na skuterze który miał 180cmm zarejestrowany na motorower i raz na suszarkę jak miałem prawie 90km/h w mieście w 2 osoby , dostałem mandat. Drugi raz ruszyłem na 1kole z przejazdu kolejowego i przejechałem obok nich z prędkością ok 70km/h na jednym kole i mandat nic wiecej.Ma pan prawo jazdy A? oczywiście, to punkciki i 100zł , jeszcze podwozili mnie do domu bo zapomniałem dokumentów:) ogólnie nie należy głupka rżnac i cwaniaka, to potraktują jak człowieka.... a odnośnie twojej sytuacji, to nikt nie sprawdzi ci na hamowni motoroweru, ani nie będzie rozbierał silnika aby dokonac pomiarów np. pojemności. Za duzo komplikacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi