Pawel_z_Jasla Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jestem faktycznie totalnym lamerem jeśli chodzi o "szukanie" i jedynie z czym mi się ta czynność kojarzy to z jej czeskim "odpowiednikiem". Kolega Piasektt podesłał kilka linków, za które /pomimo tego, że są zupełnie nieprzydatne i nie znalazłem w nich odpowiedzi na moje pytanie odnośnie C-19/ serdecznie dziękuję :icon_mrgreen: Dziękuje również za szybka reakcję "cenzora" który głupi temat zamknął - na przyszłość pytania odnośnie opon motocyklowych będę zadawał na forum koła gospodyń wiejskich. Wszystkim urażonym kwiaty prześlę za pośrednictwem programu I'm sorry :banghead: Własciwa treść: Witam - starałem się poszukać sam ale wiele nie znalazłem więc pytam:- czy ktokolwiek z Was lata lub latał na takich oponach jak Mitas C-19, jakie jest Wasze odczucie co do przeznaczenia i jakości tych oponek /na jaki teren się nadają a jaki należy omijać/, do których ze znanych i sprawdzonych Majtasów im bliżej C17, C11 czy C15 ??? Panowie na stronie Mitasa nie znalazłem jakiegokolwiek info o ich przeznaczeniu i dlatego nie bardzo wiem czy jest to opona na miękki, twardy czy też "uniwersalny" teren - z góry dzięki za wszelkie info!!! Jeśli macie jakieś wałsne doświadczenia z Majtasami na przód i sugestie, które z nich założyć do Dr-Z400E na planowany wyjazd w kierunku rumuńskich i ukraińskich Karpat to poproszę :notworthy: Motorki polecą via auto i laweta ale na miejscu pewnie bez asfaltowych odcinków się nie obejdzie a teren będzie zróznicowany /od błota po ostre kamienie w okolicach Urdeli/ więc szukam czegoś co pogodzi taki "coktail". Na tył, co już postanowione i zakupione idzie Mitas C-10 ale przód :banghead: Znam C-17 /twarda i dobra na kamienie oraz asfaltowe dojazdówki ale w błocie "łokrutnie" tańczy/ i C-15 /wg. mojego doświadczenia zdecydowanie bardziej uniwersalna jak C-17/ ale z C-11 no i nowością o którą pytam czyli C-19 nie miałem przyjemności ... więc jeszcze raz :flesje: bardziej doświadczonych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InfernoRider Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witaj, tutaj masz link do kolesia co sprzedaje mitasy na allegro : http://allegro.pl/item373502856_opona_mita...cr_yzf_crf.html tutaj masz jego namiar : E-maila [email protected] kom 606299894 Ten koleś wczesniej na swoich aukcjach miał podane wszystkie modele i przeznaczenie - napisz mu jaka oponka Cię interesuje i gdzie będzie eksploatowana - on Ci na 100 % dobrą doradzi Sprzedawca bardzo solidny - można się z nim dogadać Kupowałem u niego oponki pozdrawiam Inferno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Może porostu lepej zapytać o tą opne tutaj http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...=70964&hl=mitas a nie zakładać nowe tematy co ty an to? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 C-19 to jakis nowy model, w tabeli na http://www.cgs.cz/ go nie ma Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 http://www.cgs.cz/index.php?stranka=4&scid=54 A ja widze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_z_Jasla Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Kamsel masz 100% racji, tego akurat nie zauważyłem dlatego jak można to poproszę o przeniesienie wątku - ja niestety naprawdę "niekomputerowy" jestem, taka przypadłość "średniego" pokolenia hehehehe. Boję się tylko, że w tamtym temacie wątek zginie podobnie jak zadane już jakiś czas temu przez innego użytkownika identyczne pytanie, które nie doczekało sie odpowiedzi.Co do C-19 to faktycznie jakaś nowość - jest na stronie Mitasa ale w specyfikacji podane są tylko indeksy i rozmiary bez jakiegokolwiek komentarza odnośnie przeznaczenia opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Mamy dobry humor dostałem 3 z Chemii. Temat zostawie przez 48h i będę go bronił przed zamknięciem. Na następny raz kontynuuj w istniejących watkach Wrzucilem własciwą treść pytania Pozdrawiam serdecznie wasz ukochany moderator! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 http://www.cgs.cz/index.php?stranka=4&scid=54 A ja widze :icon_rolleyes: to wskaż go w tabeli :biggrin: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 chodziło chyba o tą 3 od końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_z_Jasla Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Piasektt WIELKIE Thenk'sy za dodanie treści pytania and Pace and Love.Panowie toć napisałem, że w specyfikacji i opisie na stronie Majtasa nic nie ma ale opona jest w ofercie /to własnie ta "trzecia od końca"/. Bieżnik i układ kostek wygląda na raczej "uniwersalny" ale konkretnych informacji użytkowników w sieci brak.Jeszcze raz przepraszam za otwarcie nowego tematu - mea culpa!!!Przyznaję się do błedu ale na informacje o C-19 nadal niecierpliwie oczekuję. Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Pawel_z_Jasla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi