ural_zgora Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam Na forum jest pewnie kilku dobrych elektroników dla ktorych mam pytanie: co to za elementy D16N05 92 50 HC ? Wyglada toto jak tranzystor. W plytke sa wlutowane dwie nozki, oraz jego obudowa. Czy ciezko cos takiego dostac ? Ewentualnie jakies zamienniki ? http://img379.imageshack.us/my.php?image=dscn1712pw7.jpg http://img396.imageshack.us/my.php?image=dscn1716fx6.jpg Choc mam juz sprawny przerywacz to moze udalo by sie i ten zreanimowac ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Z tego co wykopałem na necie to jest tranzystor mocy typu MOSFET z kanałem typu N. Dopuszczalne napięcie 50V, prąd 16A (trochę dużo mi sie wydaje jak na tą obudowe ale tak jest w kanych katalogowych). Możesz iść do Infolelektroniki na Jedności 18 albo do LARO na Jedności 19A (bardzo dobrze zaopatrzone sklepy). Jeżeli nie będzie takiego samego to na pewno sprzedawcy dobiorą jakiś zamiennik.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 dzieki wielkie za pomoc. Rzeczywiscie chodzilo o ten rodzaj tranzystora. Zamiennik mieli tylko w "Infoelektronice" - troche wieksze prady wytrzymuje, ale obudowa o tych samych wymiarach. Tak na dobra sprawe to przez te elementy przeplywa prad rzedu 50W/12V. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Świat na głowie stanął... Dziś nawet do przerywacza kierunków daje się mikroprocesor :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Tak :P Jeszcze PIC na dodatek, mało ludzi w Polsce się nimi bawi. Większe zainteresowanie jest chyba Atmelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Dziś nawet do przerywacza kierunków daje się mikroprocesor :| Nie od dzis, tylko juz od dosc dawna :biggrin: Zlacze przerywacza ma w sumie 12 wyprowadzen. Cena takiego nowego pudeleczka to ponad 300 PLN. Edytowane 14 Czerwca 2008 przez ural_zgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Tak :) Jeszcze PIC na dodatek, mało ludzi w Polsce się nimi bawi. Większe zainteresowanie jest chyba AtmelamiJa znam więcej PIC-owców, niż Atmelowców, choć sam jestem z tej drugiej grupy. Nie od dzis, tylko juz od dosc dawna :) Zlacze przerywacza ma w sumie 12 wyprowadzen. Cena takiego nowego pudeleczka to ponad 300 PLN.Tak, a moc obliczeniowa większa niż komputera na pokładzie Apollo 11 :bigrazz:. On coś robi poza "mryganiem"? Nie ukrywam zaskoczenia tym pudełeczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogan4x4 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 witam serdecznie mam pytanie apropo tego przerywacza mam bmw r 1100 gs mam przerywacz 61.31-....... i nie działają mi kierunki po lewej stronie czym to może być spowodowane ???? czy można jakoś obejsc ten przerywacz tak zeby kierunki działały? albo jak to naprawic ewentualnie ile moż kosztowac naprawa a ile nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Bryś niedawno byłem tego samego zdania dziś mam regulator napiecia w CZ 6V w którym pracuje procesor i wreszcie jest spokuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Bryś niedawno byłem tego samego zdania dziś mam regulator napiecia w CZ 6V w którym pracuje procesor i wreszcie jest spokuj. Ostatecznie to dziś mikrokontrolery kosztują "grosze" w hurcie, a mają już całkiem pokaźne peryferia analogowe. Można tym wiele załatwić. Daj więcej informacji o tym regulatorze. Ciekawi mnie to :) Możesz wysłać na PW, żeby nie zaśmiecać tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi