Skocz do zawartości

Aprilia rs 125 zawór wydecowy

tomasz90skomra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem sobie aprilie Rs 125 w tej mocniejszej wersji z gaźnikie 34mm i rotaxem 123 posciągałem owiewki i okazało się ze mam odłączoną linkę od zaworu wydechowego :) NO i tak pluje z tamtą olejem nie wiem czy to coś oznacza no ale jak jest dziura to chyba inaczej byc nie może, tu moje pytania:

Co sie bedzie działo jeżeli dalej bede jeździł na odłączonym zaworze?

Po co ktoś ewentualnie mógł go odpiąc?

Macie jakiś schemat jakie mają tam być części przy tym zaworze (przy cylku)?

JAk go spowrotem zagonić do pracy?

Nie wiem czy to z tego powodu ale świece mam czarną może to być przez to?

Pozdrawiam i proszę o pomoc

EDit: Sprawdziłem czy w ogóle jest podpięty do elektryki i tak przekrecam kluczy nic, odpalam momentalnie podciąga linke czyli chyba dobrze więc pozostaje podpięcie do zaworu, wytłumaczy mi ktoś jak to zrobić? czy tam przy cylindrze też ma być regulacja naciągu tej linku czy jakiś dodatkowy pancerz?

Edytowane przez tomasz90skomra

Kurde chłopai w która strone ma wychodzić linka z elektromagnesu w stronę tyłu motocykla czy w strone chłodnicy? CZyli inaczej jak ma być zamontowany?

Edit: OK zawór juz działa, ale pojawił sie kolejny problem przy zakładaniu akumulatora niechcący ztykłemm plus i minus dosłownie na pół sekundy złożyłem wszystko chce zapalić a tu tak jakby akumulatro padł:/

opdpaliłem na pych przejechałem sie 5 min i zgasiłem by spróbować odpalić i dalej nic

CO to może być bak ładowania, za mało ładowałem jazdą padnięty akumulator?

Witam

Już wszystko wporządku jakiś kabelek nie wie mnawet od czego związany z ładowaniem był mocno poluzowany, uruchomiłem też zawór wydechowy także jak narazie luz.

NIe raczej nie od niego moja jest czarna z naklejkami chesterfiled, chyba że przeszła sporą przemiane

EDit: MAm też inna przednią lampe takze to nie ta:P

Mam jeszcze jeden problem bo probowalem wybic łożysko wałka sprzeglowego (nie jest przelotowe). I w pewnym momencie pekla wewnetrzna bieżnia i posypaly sie kulki. zostala tylko zewnetrzna bieznia i nie bardzo wiem jak ja usnunąć. doradzcie cos