Wałek CBR 600 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 No mi nie przeszkadza kiedy, tylko czy zawsze spotykacie się na BP na modlińskiej, jeśli tak to na którym, bo na Modlińskiej są 3 BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiery Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 No mi nie przeszkadza kiedy, tylko czy zawsze spotykacie się na BP na modlińskiej, jeśli tak to na którym, bo na Modlińskiej są 3 BP warto śledzić wątek, bo czasem miejsce zbiórki jest inne. chodzi o parking przy Torwarze :D pozdro F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto1002 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 OGŁOSZENIE PARAFIALNE :cool: Najbliższe środowe spotkanie proponuję w kolejnej drewnianej chacie... Tym razem miejscówka położona jest przy drodze pomiędzy Magdalenką a Nadarzynem. Miejsce zbiórki: stacja Statoil na Puławskiej r.Poleczki (zaraz za Wyścigami jadąc od Centrum...) Start: 17:30... 15 min później odjazd... Dla tych, co będą gonić po czasie: Pojedziemy Puławską do Karczunkowskiej, która powinna ominąć tłok do Piaseczna i wyprowadzić nas już w Lesznowoli. Tam w prawo na Magdalenkę, przecinamy Krakowską i jedziemy w kierunku Nadarzyna. Miejscówka jest na łuku drogi. Obsługa knajpy została dziś uprzedzona o naszym nalocie. Jest także wielka prośba o wyrozumiałość dla obsługi - będzie jedna kelnerka, na dodatek nowa :cool: Proszę zaklinać pogodę ;) R. :cool: Cytuj NO SALSA - NO FUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafii Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Postaram się przyjechać :crossy: Wszystko zależy od pogody, którą już zaklinam :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 ... do Karczunkowskiej, ... Karczunkowską był ostatnio objazd remontowanej Baletowej. pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto1002 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Mały apdejt Ogłoszenia Parafialnego Igor ma rację - Karczunkowska jest zapchana, objazd trwa w najlepsze. W związku z tym polecimy aż do Piaseczna i tam w prawo na Nadarzyn. Zawsze to jeden pas ruchu więcej... Edytowane 20 Maja 2009 przez roberto1002 Cytuj NO SALSA - NO FUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallo5vr6 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 ON ma zawsze racje jestem za, a nwet przeciw. Będąc z Wami w najgorszch korkach to i tak wielki zaszczyt więc będę, będę , będę. :) nie mogę się doczekać :buttrock: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Drogie Rybeczki :biggrin: Zgodnie z obietnicą najbliższe środowe spotkanie zorganizuję w sposób nietypowy. Start jak zwykle o 17.30 z Torwaru, potem o 18.00 widzimy się na BP skąd wyruszamy ok 18.15 Potem kierujemy się w stronę zalewu zegrzyńskiego i tam do wyboru albo zatrzymujemy się gdzieś na jedzonko, albo pośmigamy do 19.40. O 19.40 jesteśmy umówieni w kinie przy urzędzie gminy Wieliszew Film: "33 sceny z życia" M.Szumowskiej Bilet 5zł obejmuje 2 osoby i kawę lub herbatę na miejscu. Popcorn można wziąć z sobą Są uprzedzeni o naszym przybyciu i kawy nie powinno zabraknąć. Przed projekcją będzie puszczonych kilka krótkich odcinków "Kroniki filmowej". Miejsce jest fajne bo to sala po przyzakładowym kinie stąd jego nazwa "Klub Filmowy Zakład". Klimat niepowtarzalny i film też wart zobaczenia. ZAPRASZAM :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałek CBR 600 Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Kate, z Tobą pojechałbym na koniec świata i na inne sale, pokoje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Kate, z Tobą pojechałbym na koniec świata i na inne sale, pokoje itd. - to zapraszam na Rybkę :) - a jak to jest na rybkę?? - ...... ;) nie mogłam się powstrzymać hihihi P.s Kate, ja dalej czekam na info. szukajcie, a znajdziecie :) zaskocz mnie, lubię niespodzianki (oczywiście te miłe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qwintus Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 - to zapraszam na Rybkę :) - a jak to jest na rybkę?? - ...... ;) nie mogłam się powstrzymać hihihi szukajcie, a znajdziecie :) znalazłem "Z reguły ryby rozmnażają się składając ikrę. Zapłodnienie następuje poza organizmem samicy, gdy po złożeniu jaj samiec polewa ikrę nasieniem. U większości gatunków ryb rozwój jaj aż do momentu wylęgu odbywa się bez udziału rodziców. Zazwyczaj samce swym wyglądem nie różnią się zbytnio od samic, nie można ich wcale odróżnić lub jest to bardzo trudne. W okresie godowym u wielu gatunków ryb następują jednak zmiany ubarwienia, a u niektórych gatunków zmienia się również kształt ciała." :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Sa rowniez gatunki zyworodne... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Sa rowniez gatunki zyworodne... :icon_mrgreen: jajozyworodne aby byc dokladnym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 znalazłem "Z reguły ryby rozmnażają się składając ikrę. Zapłodnienie następuje poza organizmem samicy, gdy po złożeniu jaj samiec polewa ikrę nasieniem. U większości gatunków ryb rozwój jaj aż do momentu wylęgu odbywa się bez udziału rodziców. Zazwyczaj samce swym wyglądem nie różnią się zbytnio od samic, nie można ich wcale odróżnić lub jest to bardzo trudne. W okresie godowym u wielu gatunków ryb następują jednak zmiany ubarwienia, a u niektórych gatunków zmienia się również kształt ciała." :icon_mrgreen: brawo za wkład pracy, ale nie bardzo rozumiem dlaczego akurat te fragmenty zostały podkreślone i wyszczególnione ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 No bo cos trzeba bylo podac i podkreslic :icon_mrgreen: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi