tomektychy Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 U mnie temperatura na trasie to 60 stopni...gdy postoję na światłach w ciepły dzień to zaraz temp się zwiększa do 70-80 no i zielone:P ale silnik przy temp 60stopni to nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 uszkodzony termostat chyba masz;] i cały czas smigasz na duzym obiegu;] Mój starszy w aucie na 70 stopniach smigał, jednak fura wtedy paliłą hektolitry wachy i problem szybko usunołem poprzez wymiane termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 a Gdzie ten termostat jest?:wink: mogę sam to wymontować? i jak sprawdzić czy rzeczywiście jest zły? w razei czego gdzie zdobędę nowy?nie pali mi hektolitrów bo spala niecałe 6l:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 a Gdzie ten termostat jest?:wink: mogę sam to wymontować? i jak sprawdzić czy rzeczywiście jest zły? w razei czego gdzie zdobędę nowy?nie pali mi hektolitrów bo spala niecałe 6l:) termostat w miejscu gdzie górny przewód wchodzi do silnika na obieg, taki zaokrąglony lekko napewno rozpoznasz. Wymontować bez problemu tylko wiadomo musisz płyn spuścic, a sprawdzasz tak ze wrzucasz go do wody i podgrzewasz, jak otworzy Ci się to znaczy ze jest ok. A nowy to chyba tylko serwis oryginalny, ja szukałem z larsonie i innych katalogach ta z ciekawości i.... nie ma;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 a czy jazda na tym...że trzyma 60stopni szkodzi czemuś? bo dopiero co płyn zmieniałem:P a jak się otworzy w układzie ten termostat to co się wtedy dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Silnik pełną ochronę przez smarowanie olejem ma od 80 stopni.Przy niskich temperaturach jest większe zużycie części silnika. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 a czy jazda na tym...że trzyma 60stopni szkodzi czemuś? bo dopiero co płyn zmieniałem:P a jak się otworzy w układzie ten termostat to co się wtedy dzieje? kolega wyżej napisał dobrą odpowiedź, co do tego termostatu, to otwarcie go uruchamia duży obieg w chłodnicy by sprawniej chłodziło ot co:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 CZyli wychodzi na to że mój termostat się nie domyka i cały czas jest otwarty. Wniosek...termostat do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Proste, wymieniaj. Chyba że chcesz mieć pare litrów większe spalanie szczególnie przy krótkich śmiganiach z zimnego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 zna ktoś orietnacyjne ceny termostatu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ale spoko bez paniki;] Równie dobrze czujnik może szwankować. Zgadaj się z jakimś kumplem badź też mechaniorem znającym się w temacie, on Ci powie co i jak. A co do termostatu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) podany link wskazuje Wynik wyszukiwania 0 :icon_eek: znalazłem na tej stronie...tylko żebym ja wiedział jaki pasuje do mojego moto:P Edytowane 9 Czerwca 2008 przez tomektychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 www.sklepmotocyklowy.plTam poszukaj termostatu. Z tego co widziałem to około 50-60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 i tak bede musiał podjechać do pobliskiego serwisu co oni na ten temat sądzą...i jak co to zamówię od razu.. byłem...i mechanik który ma taki sam sprzęt powiedział że ma tak samo...60stopni na trasie i taką temp trzyma. Widocznie ten typ tak ma:) pytałem się czy kręci silnik na wysokie obroty, nie żałuje sobie i nic się nie dzieje:P no ale to wkońcu Yamaha hehe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 i tak bede musiał podjechać do pobliskiego serwisu co oni na ten temat sądzą...i jak co to zamówię od razu.. byłem...i mechanik który ma taki sam sprzęt powiedział że ma tak samo...60stopni na trasie i taką temp trzyma. Widocznie ten typ tak ma:) pytałem się czy kręci silnik na wysokie obroty, nie żałuje sobie i nic się nie dzieje:P no ale to wkońcu Yamaha hehe:)Najlepiej zapytaj innych użytkowników Kotka, czy ich typ też tak ma.Gdy jakiś macher mi mowi, że podejrzana sprawa jest normą w danym modelu, to podchodzę do tego sceptycznie. Mnie życie już nauczyło, że są mechanicy i 'mechanicy'. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi