JanuszK30 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 A co to zmienia czy jedno czy trój fazowy bo nie znam się za bardzo na tym. a to, ze pomiar bedzie jeden a nie trzy, o ktorych pidsal Adam pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarniak Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) a to, ze pomiar bedzie jeden a nie trzy, o ktorych pidsal Adam pozdrawiam Alternator faktycznie jest jedno fazowy ( wychodzą z niego 3 kabelki) i napięcie ma właściwe . Czyli wymiana regulatora . Wielkie dzięki wszystkim za pomoc , mam nadzieję że poradzę sobie z tą wymianą i wszystko będzie działać. ;) Edytowane 10 Czerwca 2008 przez browarniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 jezeli ma 3 przewody to jest wlasnie trojfazowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Żółty, czerwony i czarny. W 3fazowym trzy żółte, czerwony i czarny. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarniak Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Żółty, czerwony i czarny. W 3fazowym trzy żółte, czerwony i czarny. Z Alternatora wychodzą 3 przewody żółty , biało niebieski i bodajże biało czerwony albo czarny teraz nie pamiętam , a z regulatora wychodzi 5 przewodów w tym jeden jest od razu przykręcony do śruby mocującej regulator ( czyli do masy ). Chcę właśnie kupić regulator i teraz nie wiem jaki bo ten uniwersalny ma opis że jest 3fazowy . Jak podłączyć nowy regulator skoro on ma też 5 przewodów lecz 3 są żółte a w moim starym są 3 białe z jakimiś paskami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 no to masz altek trojfazowy, polaczenie z regulatorem jest w opisie dostarczonym z regulatorem. Jezeli opisu i schematow nie zrozumiesz to nikt Tobie juz lepiej tego na forum nie wytlumaczy. Udaj sie wtedy do elektryka, z pewnoscia wiele nie zaplacisz za porade a sam sie nauczysz czegos i przede wszystkim bedziesz mial pewnosc, ze wszystko jest zrobione jak nalezy...w przypadku nieprawidlowego polaczenia ryzykujesz ponownym uszkodzeniem regulatora, spaleniem altka... itd pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Z Alternatora wychodzą 3 przewody żółty , biało niebieski i bodajże biało czerwony albo czarny teraz nie pamiętam , a z regulatora wychodzi 5 przewodów w tym jeden jest od razu przykręcony do śruby mocującej regulator ( czyli do masy ). Chcę właśnie kupić regulator i teraz nie wiem jaki bo ten uniwersalny ma opis że jest 3fazowy . Jak podłączyć nowy regulator skoro on ma też 5 przewodów lecz 3 są żółte a w moim starym są 3 białe z jakimiś paskami . To masz coś kombinowane, bo w oryginalnym są trzy przewody, tak jak podałem. Ktoś wstawił nowszy regulator ale to chyba nie do końca działa. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Wszystko jest w porzadku - 3 fazowy regler i alternator, czy wszystkie przewody od alternatora ida do reglera, czy jeden idzie na przelacznik swiatel ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarniak Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Wszystko jest w porzadku - 3 fazowy regler i alternator, czy wszystkie przewody od alternatora ida do reglera, czy jeden idzie na przelacznik swiatel ? Adam M. A więc jest tak jak piszesz jeden idzie do świateł . Zrobiłem taki manewr że zamieniłem te przewody i o dziwo jest ładowanie :notworthy: . Tylko wolałem za dużo nie jeździć bo nie wiem czy czegoś nie uszkodzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi