Skocz do zawartości

pękające dysze w gaźnikach

kiki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie nie ponieważ dysze w gaźnikach większości motocykli są mosiężne dlatego mówię że w większości bo nie wiadomo co w chinach wynaleźli :D.

A pęknąć mogą tylko wtedy kiedy są zapieczone albo kruszeją przy odkręcaniu złym wkrętakiem.

Prawdopodobnie nie ponieważ dysze w gaźnikach większości motocykli są mosiężne dlatego mówię że w większości bo nie wiadomo co w chinach wynaleźli :D.

A pęknąć mogą tylko wtedy kiedy są zapieczone albo kruszeją przy odkręcaniu złym wkrętakiem.

Dobranie odpowiedniego śrubokręta do odkręcania dysz jest BARDZO ważne. Lepiej poświęcić trochę czasu czy nawet pójść do sklepu niż załatwić dyszę dodatkowo jej nie wykręcając. Co do pytania to nie zdarzyło mi się żeby dysza pękła sama z siebie.

Cóż. Dziwne to zjawisko. Dysze są robione z materiału który jest dość elastyczny. A jak pękła ta dysza? Tylko kawałek łba czy np. w połowie długości?

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

odpowiednio dobrany, czyli jaki? spotkałem się z czyms takim w starej yamaszce, tyle ze przy dokręcaniu ułamała się w dolnej części, co do trfałości dysz, to wiadomo jest troche czynników które wpływają na kondycje materiału dyszy( utlenianie, obecność paliwa które długo stoi moze powodować tzw. zakwaszanie i przez to koroduje, wody, powietrza)

Edytowane przez sewa

zdarza sie. ciezko tu winic nawet mechanika. dobierajac nawet odpowiedni wkretak nie masz pewnosci, czy ktos przed Toba nie dopier*olil tego tak, ze nic nie pomoze, zwlaszcza jak sie zapieka, bo szajs metal + mosiadz to ogniwo. slabe, ale produkuje swinstwo na styku, ktore uszczelnia i zapieka gwint.