sir_kain Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Witam jak zlać syf z kartera i nie chodzi mi o zbiornik przekładni lecz o zbiornik korbowodu...? Może to idiotyczne ale można jak krowie na rowie jaki rozmiar śróby i jej lokalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 wyciagnąc silnik zdjąc cylinder odwrócić do "gory nogami" i wylać :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Tylko nie dmuchaj kompresorem, bo jest zakazane dmuchać nim po łożyskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 A niby czemu zakazane, ja dmuchalem i moze dlatego mi cos sie popsulo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 a to co ci się dzieje??pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Zaczelo cos zgrzytac po zlozeniu. Po dodaniu gazu. Ze skrzyni korbowej slychac jakies dzwieki. Napisalem temat o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 a czemu nie wolno walic kompresoerm po lozyskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 bo ci smar wydmuchuje to jedyne co mi do głowy przychodzi w tej sprawie ale i tak należy posmarować przed złożeniem łożysko to co za różnica Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) bo ci smar wydmuchuje to jedyne co mi do głowy przychodzi w tej sprawie ale i tak należy posmarować przed złożeniem łożysko to co za różnicaJak dla mnie to totalna bzdura. Jaki smar? łożyska na wale są smarowane olejem ze skrzyni albo olejem z mieszanki paliwowej. Co Wy zakładacie kryte łożyska na wał ? Ja bym cykną nawet karcherem i spał bym spokojnie :)Co do syfu.... To niby z kąt on jest ??? Jak dla mnie "syf" tak czy siak zostaje wymyty przez mieszankę i pędzi do wydechu. Szukaj raczej gdzie indziej. Edytowane 27 Maja 2008 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi