marcinpolniak Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Witam,Jakiś czas temu (z 2 lata) kupiłem jawę 250 typ 353 61 r. i w związku z tym mam kilka pytań do doświadczonych kierowców tych pojazdów:1. Po chromowaniu na kolankach wydechowych zaczęły mi wyskakiwać bąble. Co może być przyczyną?2. Za co odpowiada wysokość zamocowania iglicy w gaźniku? 3. Jak już zapalę motocykl to ma taką małą moc, że ledwie sam jedzie, próbowałem regulować mieszankę ale i tak i tak źle.4. Poprzedni właściciel zmienił prądnicę na model "Typ 30-11/N", chyba taki jak z SHL czy WSK... jak mogę w nim sprawdzić zapłon? Nie wiem czy brak mocy to nie jest wina zapłonu. Ta prądnica ma + czy minus na masę?5. Część ruchoma w gaźniku (ta w której zamontowana jest iglica) jest z jednej strony prosta a z drugiej ścięta, ścięcie skierować w stronę przodu czy tyłu? Już znalazłem wyjaśnienie, powinno być przyciętym w stronę filtra powietrza.6. Jakie powinno być ciśnienie sprężania w cylindrze tej jawy? Wydaje mi się, że czasami za lekko się ją kopie. Edytowane 24 Maja 2008 przez marcinpolniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 1. Pewnie galwanizer/galwanizator do dupy.2. Odpowiada za skład mieszanki paliwowo powietrznej w całym zakresie obrotów, podnosząc ją zwiększasz ilość benzyny w mieszance.3. Poszukaj odpowiedzi w mechanice 2T szukając hasłe "brak mocy", "nie jedzie" itp4. Jeśli jest polska to - na masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpolniak Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Pany jawowce, proszę o info. Acha, jeszcze jedno, jestem z okolic Przemyśla i szukam dobrego mechanika do mojej Jawy, co by ją wyregulował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpolniak Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Przy zimnym silniku pokazuje mi ciśnienie od 7,5 do 8. Przy otwartej przepustnicy.Zdjęcie prądnicy: http://picasaweb.google.pl/MarcinPolniak/J...739994904271330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Hehe:)Ktos wcisnal do Jawy iskrownik-pradnice od Komarka:) Takich cudow jeszcze nie widzialem:) ale z tym to nigdy nie bedziesz mial dobrych swiatel.. Jak sie sprawuje ten zaplon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpolniak Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Hehe:)Ktos wcisnal do Jawy iskrownik-pradnice od Komarka:) Takich cudow jeszcze nie widzialem:) ale z tym to nigdy nie bedziesz mial dobrych swiatel.. Jak sie sprawuje ten zaplon?No właśnie się nie spisuje, kupię kompletną prądnicę 6v od cz 350. GG: 4956408 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nom. Ta prądnica to porażka. Poza tym inne koło magnesowe = inne masy wirujące m.in. wał korbowy. Załóz oryg. prądnicę i wtedy pisz co się dzieje. A brak mocy to rózne objawy mogą być. Kolega miał Jawe 250 i tez narzekał ze po remoncie nie ma siły jechać a podpowiedziałem mu że biegi są odwrtonie niż w nowszych moto czyli 1 do góry a reszta w dół. On startował z 4 biegu i dlatego czuł brak mocy :notworthy: :icon_rolleyes: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 hahaha mają ludzie fantazję wez tego nie niszcz tylko wstaw do jakiegoś muzemum " CO POLAK POTRAFI " Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpolniak Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) hahaha mają ludzie fantazję wez tego nie niszcz tylko wstaw do jakiegoś muzeum " CO POLAK POTRAFI "Niema śmiacia :-) ja tu mam tragedię i wydatki a wy... :-) Jak to zrobić, żeby było najlepiej...?? Edytowane 1 Czerwca 2008 przez marcinpolniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi