Bikemax Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 WitamMam pytanie do znających temat fazera... co moge zrobić z serynym wydechem żeby ładniej gadał? Nie wiem przebić się na chama "prętem" przez środek czy co? Nie chce kupować akcesoryjnego... Dlatego pytanie co z nim można zrobić żeby chodził ładniej a żeby nie obniżyć jego mocy etc Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Fazer nawet an orginale ładnie mruczy, tylko trochę cicho... ;) Niestety nie jest to taka prosta sprawa... Po przebiciu może i bedzie głośniejszy, ale czy akurat ta barwa Ci sie będzie podobała :buttrock: Ryzyk fizyk... Po drugie w fazerze jest chyba wtrysk, ale to wcale nie znaczy, ze charakterystyka silnika po takim zabiegu się nie pogorszy... Masz całkiem nowy i fajny sprzęt wiec nie podchodź do niego jak do wiejskiego sprzętu kaskaderskiego.Jesli chcesz porządny efekt to zakup wydech dobrej firmy dedykowany dla twojego modelu...Wiem, że to boli w sensie $ ale czego się nie robi dla naszych ukochanych maszyn ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Jasne, w ogóle skąd ten pomysł "przebić się na chama "prętem" przez środek"? Narobisz więcej szkody niż pożytku i nie będziesz mógł powrócić do stanu poprzedniego (przynajmniej nie tak prosto/tanio). Zbieraj kaskę na jakiś oryginalny komin niekoniecznie nowy albo "męcz" się z tym co masz :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 rozwalanie oryginału to głupota! wiem z swojego doswiadczenia:)na ebayu mozna trafic tłumik dedykowany do twojego fazera za około 300pln! bedziesz miał oryginał w garazu-jak dziwiek akcesoryjnego sie znudzi to zakładzasz oryginał i luz!wypruwając oryginał robisz tez kuku silnikowi! przerabiałem to- moze zacząć brac olej(u mnie zaczął) no i dziura sie zrobiła w mocy-w zakresie niskich obrotó-regulacje pomogły ale i tak moto nie chodziło tak jakbym chciał! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 WitamMam pytanie do znających temat fazera... co moge zrobić z serynym wydechem żeby ładniej gadał? Nie wiem przebić się na chama "prętem" przez środek czy co? Nie chce kupować akcesoryjnego... Dlatego pytanie co z nim można zrobić żeby chodził ładniej a żeby nie obniżyć jego mocy etc Pozdrwez kątówke i upierdziel kolektory zaraz przy cylindrach, bedzie gadał tak jak Ty....(;/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikemax Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Moto sprzedaje niedługo więc nie chce inwestować to po pierwsze! A komin mam wgniecony więc mała strata. Chodziło mi o to czy jest jakiś dobry sprawdzony sposób na zrobienie lepszego dzwięku i tyle. A to przebijanie prętem to metafora taka :] Jak ktos nie zrozumiał to jego sprawa. //Więc jak rozumiem nie opłaca się nic kombinować z orginałem, ew kupić akcesora? Bo z niektórch tłumolców wiem że wyciąga się wygłuszenie np. //2003r jest jeszcze na gaźnikach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 ... a jak juz zmienisz wydech, nie wazne jaka metoda, to i tak musisz zmienic filtr powietrza i gazniki dostroic do nowych warunkow :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi