emilek34 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witamznajoma kupiła dzieciakowi 4kołowca 4t 110 cm pojemności.jeżdził aż padl.wymieniłem świece(miała przebicie).jeździł parę dzionków i znowu to samo.w ciągu miesiąca to samo 4 razy.jaka może być przyczyna tak częstego uszkadzania świecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) a oleju nie bierze ?? ciepłota świecy odpowiednia ?? jakie świece stosujesz ?? padnięta świeca jest biała czarna rózowa ??osiągi wszystko w normie pali bez problemu ?? Edytowane 23 Maja 2008 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 A może go w kółko odpala i gasi?Jak kolor ma świeca czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Witam Mam w sumie chya ten sam problem, jeszcze się z tym nie bawiłem ale może mi coś podsuniecie.Mam Suzuki GT 80 i tak na poczatku założyłem świece taką jak ma być przejeździłem z 2 dni i próbowałem podpiąc stacyjke metodą prób i błedów- nie podpiąłem ale zauważyłem że padła mi świeca (była czarna). Założyłem inną (indeks ciepłoty wyzszy o 1) pochodziła jeden dziś na drugi ją odpaliłem zapaliła weszła na wysokie zeszła dodałem gazu i znowu siadła. Świece były wygrzane prawidłowo, iobie po tym jak padły miały kolor czarny Wie ktoś co to może być bo nie chcaiłbym kolejne świecy stracić, może to przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 może źle wygrzewacie te świece albo gasicie zimne silniki??? co??? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Urywek mojej wcześniejszej wypowiedzi: "Świece były wygrzane prawidłowo" Coś sie czytać nie chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek34 Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 padnięte świece mają czarny kolor.świece kupowała jego matka takie jej sprzedali w sklepie.ciepłoty nie znam,jaka powinna być,i o co chodzi z tym wygrzewaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 no paliwo ci nie dochodzi. mam doswiadzcenia z tymi sprzetami chinskimi. Nie ma w nich zadnych trudnosc. Kazde takie moto ma budowe prostą jak drut :biggrin: Masz problem z gaznikiem, najlepiej sprawdz czy dostaje paliwo, zawsze jak takie cos kupuje to trzeb grzebac ze ssaniem i ustawieniem iglicy i takimi duperelami w gazniku . Ale potem juz ok powodzenia. Zawsze mozna wymienic gaznik zazwyczaj jest tak ze 2 z 4 tych chinczyków chodzą dobrze a przy pozostałych trzeba cos wymieniac. (We wszystkich trzeba grzebac :D) taki morał :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek34 Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 a co z tym wygrzewaniem świecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 wygrzewanie świecy=odpalasz moto jedziesz 10 km gasisz teraz wykręcasz świece na lekko ciepłym silniku (nie na gorącym bo uszkodzisz gwint)wkładasz nową i wracasz i silnik nie gasisz przez te 10 km ani razu.... tak mi jackuzy tłumaczył podobno z grubsza chodzi o to żeby świeca popracowała długo na obciązonym silniku przed pierwszym zgaszeniem ..... to jest głownie wymysł NGk i DENSO bo np starą iskre to wkładasz i jedziesz........i możesz zgasić na ssaniu i nie musisz jej wygrzewać nic wkładasz i jeździsz i tak powinno być a z NGK trzeba sie pieścić ja miałem jedną wygrzałem ją przez 3 km niby za krótko następnego dnia odpaliłem na ssaniu coś mi rypło w zapłonie zgasła na ssaniu i po świecy.......przebicie....przesiadłem sie na f95 z malucha i teraz niczym sie nie przejmuje :icon_razz: Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Urywek mojej wcześniejszej wypowiedzi: "Świece były wygrzane prawidłowo" Coś sie czytać nie chce? a to sory :lalag: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 a załóż jakąś starą świece iskry albo bosha i bedzie dobrze ... tez tak mialem kiedys i zalozylem stara swiece i zezdze już od dawna na niej i nic :) a załóż jakąś starą świece iskry albo bosha i bedzie dobrze ... tez tak mialem kiedys i zalozylem stara swiece i zezdze już od dawna na niej i nic :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Kupiłem nową Ngk dedykowaną (b8es) cały dzień przejeździłm i jak na razie nic może to był tylko przypadek zobacze jeszcze jak się będzie sprawowała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi