Skocz do zawartości

tuning felg?

Rekomendowane odpowiedzi

Dominik- wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Teraz trochę rozwine temat. Ja więcej jeżdże po mieście, aczkolwiek w Lublinie (jak może niektórzy wiedzą) jest Stary Las(żadko tam bywam) i Górki Czechowskie- Tor mocrossowytam jest ....hmmm w wakacje codziennie, albo co 2 dni. Ni jeżdże specjalnie...tzn. nie szaleje tak żebym się wywalał, w lesie też nie jeżdże bo nie lubię. Więc dla mnie felgi te będą po to, żeby rmx wyglądał nerpowtarzalnie.

Druga sprawa. Felgi będą rozbierane i składane u dilera Suzuki w Lublinie, z którym się dobrze znam. Będę je malować u mojego Taty w pracy, tam prawie codziennie malują aluminium (zajmuje się np. okna aluminiowe, bramy garażowe, drzwi na fotokomórke), więc mają tam już jakąś wiedze co do malowania aluminium. Daminik, tak jak mówiłeś będę(raczej oni będą) malować to farbą proszkową. Nie wiem tylko czy pomalować też piasty.... :?

Co to znaczy, że są ANODOWANE??

Dominik ma rację co do feli Exela... Ja po skasowaniiu przedniego koła zastanawiałęm się czy takiej obręczy sobie nie zamówić, ale cena mnie z deczka odraziła, po za tym Sendę chciałbym jak najszybciej sprzedać. :roll: ja mam czarne od nowości i mimo, że mi się nie podobają to są bardzo praktyczne więc takie już zostaną :banghead:

Nie wiem tylko czy pomalować też piasty.... :?

Na tych zdjęciach nie widać za bardzo jakie masz teraz (albo ja jestem już ślepy :banghead: ) Sam popełniłem taką głupotę i pomalowałem piastę tylnego koła proszkowym lakierem... proszek się nie nadaje do tego bo może "splynąć" po nagrzaniu się od hamowania i jak już odprysnie to nie jest łatwo to zamaskować... Najlepiej (jeżeli masz ze stopu aluminium) oddaj do szkiełkowania i będzie zaje*iscie i nie będziesz się szczypał przy zakładaniu szprych żeby lakieru nie uszkodzić jak ja.