Skocz do zawartości

lewoskręt - film

&REW
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam nadzieję, że nie lecę po piwo :) szukałem i nie znalazłem ;)

Ja bym tego nie nazwał lewoskręt a wymuszenie pierwszeństwa. Z drugiej strony zobacz jak zastawione jest to skrzyżowanie autami i żeby cokolwiek zobaczyć trzeba wystawić przód samochodu. Dlatego tak ważne jest żeby nie zapier... przed skrzyżowaniami w mieście. Ten ktoś na moto jechał normalnie dlatego miał czas na reakcję i obyło się bez zapalania świeczek. Życzę każdemu żeby (jak uczy kodeks) zachował szczególną ostrożność przed skrzyżowaniami- szczególnie z taką widocznością! bo nikt nas nie obroni przed tymi sytuacjami. "Stupid woman driver" - brawo dla wystawiającego :)

P.S.

Zaraz ktoś napisze, że to nie skrzyżowanie a wyjazd z posesji- ale to nie robi różnicy. Jest przejście dla pieszych, które "wychodzi" zza samochodów co skutecznie zasłania nam czy ktoś już na nim się znajduje. Tu też trzeba zachować ostrożność a nawet zwolnić bo wyskoczy jakiś dzieciak i potem będzie biadolenie. Wystawiającemu przydało by się podesłać linki do filmików z akcji THINK bo z tym u niego kiepsko.

Edytowane przez PrzemekB

Myślę, że ten film można by nazwać różnie i pewnie każda nazwa byłaby słuszna.

Tak jak zauważyliście, na krzyżówce aut naciukanych na maksa. Pewnie niezgodnie z przepisami. Babka wyjeżdża i nie zapewnia sobie pomocy nikogo. I jeszcze zwiększa ryzyko skręcając w lewo, bo musi się skupić na dwóch kierunkach zamiast na jednym. A motong bardzo rozsądny, przykład właśnie dla nas, i zmniejsza ryzyko jadąc wolno w takim terenie.

I właśnie w mieście to wcale nie jest wyjątkowa sytuacja. Więc niech początkujący wiedzą, co ich może czekać.

Pozdrawiam serdecznie,

&REW. :D

W sumie tak naprawdę to nie było nic niebezpiecznego w sytuacji... wszystko było "very slow" :D

I całe szczęście, że tak było, bo troszkę szybciej i mogło by się okazać, jak pięknie patrzeć na świat z lotu ptaka :buttrock:

W sumie takich sytuacji pare dziennie mam jezdzac puszka... Taka normalka, wiec skoro puszki nie widac to jak ma byc widac moto ? Mnie jedynie wkurza, jak ktos ma dobra widocznosc a mimo to wpierd*** sie na polowe mojego pasa, bialej goraczki dostaje w takich momentach...

Pzdr

Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1

I właśnie w mieście to wcale nie jest wyjątkowa sytuacja. Więc niech początkujący wiedzą, co ich może czekać.

hmmm.... dokladnie o tej sytuacji powiedzialbym jednynie ze to chleb powszedni... natomiast nie wiem czy nie mniej ryzykowne by bylo nacisniecie klaksonu i uciekanie lewa strona... chociaz... przy tej predkosci...

A mnie wkurwiają tacy, co widzą a mimo to wyjeżdżają bo im ciężko stanąć i ruszyć za 3 sek. No dzisiaj jak wracałem do domu to był wysyp... z 10-ciu palantów gdzie przy czwartym już mi się agresor włączył :icon_rolleyes:

Mogę zrozumieć, że ktoś się wciska, bo stoi 2 min na wyjeździe z podporządkowanej a wszyscy uprzejmi jeszcze śpią i nie ma jak wjechać. Najbardziej mnie wku**ia jak ktoś sie wpierdala prosto przed Ciebie podczas gdy za Tobą jest kilometr pustej drogi.

Kiedyś w towarzystwie z pracy mojej żony pojawił się koleś, który przekonywał wszystkich, że umieć jeździć = umieć wciskać się na chama zawsze i wszędzie( a on jest w tym najlepszy...). Tak mu wsiadłem na sumienie, że po kilku minutach widziałem przerażenie w jego oczach (Myślałem, że komuś zaimponuję a ten pan jest taki zły ) i w oczach mojej najsłodszej (moje kochanie chyba oszalało. Przecież on nigdy nie był agresywny?)

Kiedyś jechałem do pracy ze szwagrem w czasach fiata 126p no i w korku na wisłostradzie jakiś przedzawałowy japiszon z blondi na stanowisku dowódcy pojazdu zajechał mi drogę "Mondeo z kratką", tak, że milimetry dalej i byłby dzwon. Strąbiłem debila a on w podziękowaniu wrzucił wsteczny i wykonał krótkiego kangura do tyłu w moją stronę. W tym momencie był panem drogi. Tyle, że jak podszedłem do niego i zaproponowałem żeby zjechał na pobocze bo chcę z nim chwilkę porozmawiać to był w stanie wszystko powiedzieć żeby tylko mnie przekonać że to wszystko było niechcący a w ogóle to mi się przywidziało a w ogóle to nie był on.

Niestety: jakie społeczeństwo tacy kierowcy. Jak ktoś ma kompleksy i chore zapędy to każdą sytuację wykorzysta, żeby się dowartościować nie patrząc na nic.

Edytowane przez ZIGGI

Destruction of the empty spaces is my one and only crime