Skiba_gpz Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 witam Taki troche zakrecony tytul. Chodzi o to, ze gdy wkrece sruby od skladu mieszanki do oporu ( wiadomo zeby potem odkrecic je o okreslona ilosc obrotow) to koncowki tych srubek wystaja przy przepustnicach obrotowych, i tak na 1 i 3 gazniku po wkreceniu na max, koncowki sa zrownane z powierzchnia kanalu, z kolei gazniki 2 i 4 koncowki nieznacznie wystaja, zaby zrownac ja z polozeniem jak na 1 i 3 to musze sruby wykrecic o ok caly obrot, na wszystkich srubkach sa sprezynki, podkladka i gumka wiec nie jest to spowodowane ich brakiem,dysze 1 i 4 to 125 a 3 i 4 127,5 i pytanie czy wkrecic wszystkie i od tego odliczyc moje 2,75 obrotu, czy zrownac 2 i 4 do poziomu 1 i 3 co w praktyce da nam 3,75 obrotu na tych 2-ch gaznikach ? moto thunderace pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A sprawdzałeś czemu różnie wystają? Śrubki różnią sie kształtem albo długościa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiba_gpz Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) A sprawdzałeś czemu różnie wystają? Śrubki różnią sie kształtem albo długościa? to sprawdzilem, srubki wszystkie sa takie same tj. ksztalt i dlugosc :) pozdr. no to sprawa wyglada tak, wykrecilem swiece, wygladaja ok, wiec zasadniczo wszystko przemawia za wykreceniem srub z pozycji "wkrecone na maxa wszystkie"ale dalej pytanie jest czemu te 2 srubki wystaja bardziej, moze teraz pytanie bardziej teoretyczne...ale jednak glowe mi zawraca Edytowane 21 Maja 2008 przez Skiba_gpz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Dlaczego jedne wystaja a inne nie cie w ogole nie obchodzi, obroty liczysz od oporu po wkreceniu srubek i tyle.Najprawdopodobniej gniazda tych srub z jakiegos powodu sa inne, moze wlasnie zeby zaznaczyc inny rozmiar dysz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi