Macjek Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Jakie zabiegi konserwujace stosujecie przy w/w elementach? Czy spryskanie wd40, wytarcie i posmarowanie delikatnie smarem grafitowym bedzie ok?Po deszczu podnozki pasazera albo delikatnie ruszona dzwignia zmiany biegow lubi zaskrzypiec i chcialbym te elementy ladnie zalubrykowac :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ittmk Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 WD 40 nie stosuje - daje tylko smar silikonowy w aerozolu po umyciu moto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Ja robię to olejem przekładniowym :icon_mrgreen: tylko, że potem może troszkę brudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Smarowanie podnóżków? hehehe szukacie dziury w całym :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ja mam taki środek w domu BEKO to smar w płynie na poczatku ma konsystencje podobna do WD40 potem jest lepki i bardzo ładnie samruje polecam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 A ja przy okazji smarowania łańcucha zawsze psiknę i w te miejsca przy okazji (smaruje takim specyfikiem w sprayu który zamienia się w biały smar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi