Kunin Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 WItam. Mam taki problem , kupiłem nowe klocki do mojej nery na przód założyłem je no i niestety musiałem spuścić płyn hamulcowy no i teraz wlewam płyn do zbiorniczka pompuje , trzymam klamke od chamulca i odkręcam odpowietrznik na szczęce hamulca przedniego i nic ( płyn tryska przez ten odpowietrznik czyli ze pompka działa.. Moze macie jakieś rady ?Proszę o pomoc.. POZDRAWIAM KUNIN :banghead: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ale że co proszę? bo nie kumam o co Ci kaman :D pytasz czy dobrze odpowietrzasz czy o co Ci chodzi? domyślam się że próbujesz nam powiedzieć o słabych hamulcach po zmianie klocków... to niekoniecznie wina zapowietrzenia- klocki potrzebują trochę pośmigania żeby się dotarły i ułożyły na tarczy. Więc spokojnie pojeździj trochę i samo powinno być coraz lepiej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 umiesz odpowietrzac? napisz jak to robiles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 wlasnie w ogóle nie hamuje;/ pompkaa chodzi ale tłoczki się nie ruszają , (odpowietrzam dobrze to nie jest mój pierwszy motor ) a chodzi mi o to ze : Założyłem nowe klocki spuściłem stary płyn , i przy wkładaniu nowych klocków wepchałem tłoczki troche aby klocki mogły najśc na tarczę, , zalałem płynu pompuje pompuje a tu nic klamka chodzi leciutko ;/ , nie ma oporu płyn leci po gdy odpowietrzam płyn wylatuje przez ta śrubke do odpowietrzania .i teraz pytanie co z tym zrobić czy wyciągnąc tłoczki i przeczyścić?? , czy coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Powiem jak ja odpowietrzałem: Otworzyłem zbiorniczek, wlałem płynu do końca, lekko poluxniłem śrubkę od odpowietrzania, do niej przyczepiłem węzyk ze strzykawką, pociągnołem ze 2 razy, puźniej podczas machania klamką cham, dokręciłem odpowietrznik, i jeszcze machłem ze 20 razy klamką, i było git...spróbuj tak jak ja, a powinno sie udać:D Kurcze, chyba powinien ten temat powędrować do mechaniki 2t,,,no chyba że twój to 4t:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 przecież ten dzial to mechanika ogólna motocykli ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 niech będzie, już nie będe się czepiał...Odpowietrzyłes już hamulec??? działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 pompa była zapchana.. , już wszystko gra :biggrin: Zamykam temacik ;) POZdro :smile: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi