michoa Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 ona ma taką cewke jak mtx 80 ?? jeśli tak to 18-19kom za dużo troche......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Jak jest napiecie to musi byc i prad U=I*RCo do pozostalych to sie zgodze, najpierw trzeba sprawdzic polaczenia. Napisałem jako-takiego w sensie dużego prądu. W cewkach zapłonowych chodzi bardziej o wysokie napięcie niż duże natężenie. To oczywiste że jeżeli jest napięcie to musi być i prąd. Sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 ona ma taką cewke jak mtx 80 ?? jeśli tak to 18-19kom za dużo troche......... nie wiem czy ma taka sama cewke jak mtx 80. ale wkladalem cewke od wsk175 to tez nie dzialalo Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 pisze as41CDI na cewce ?? i japan ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) pisze as41CDI na cewce ?? i japan ?? w jednym miejscu pisze japan w drugim 7108 a w trzecim MP02taka cewka jest tu: http://www.allegro.pl/item363842275_cewka_..._80_50_125.html Edytowane 19 Maja 2008 przez czarekmbx Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_91 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam.Pisze w tym temacie bo mam taki sam problem tylko ze w mbx 80.Sprawdziłem cewkę WN i jest dobra impulsator tez a cewka która jest pod magnetem tez jest dobra ponieważ ma te 100om a napięcie wynosi od 1-2V i to mnie zastanawia czy nie za mało.Jak myślicie?? Sprawdzałem tez napięcie na przewodach które wchodzą do cewki WN i napięcie wynosiło 0.2 a czasami to i 0.Ja myślę ze to może być wina modułu zapłonowego ale nie jestem pewien. Mozna jakoś sprawdzić moduł i co wy o tym wszystkim myślicie??? Z góry dzięki za odp.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ja tez sie nad tym ostatni zastanawialem czy to nie jest wina modułu zaplonowego bo nic innego mi namysl nie przychodzi. podobno to jest standard ze w tych motorkach pala sie moduly. i mam takie same pytanie czy mozna jakos sprawdzic czy modul jest dobry?????? pomocy to jak nik nie ma zadych propozycji jak sprawdzic czy modul jest dobry?????? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 moduł można sprawdzić ale myśle że dla zwykłego zjadacza chleba to będzie bardzo trudne bo wymaga masy aparatury i sporej wiedzy z zakresu elektroniki .. najlepiej pożycz od kogoś identyczny moduł i wtedy sprawdź Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 tak to i ja myślałem tylko nie mam od kogo pożyczyć :buttrock: a żeby sprawdzić napięcie w kabelkach które idą do cewki WN to na mierniku trzeba ustawić na prąd stały czy zmienny??? :D Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 na stały ale tego napięcia nie zmierzysz bo ono jest raz że bardzo wysokie około 400v druga sprawa to jest niesamowicie krótki impuls miernik go nie zmierzy pokaze ci pewnie z 20v może 40 a może ulegnie uszkodzeniu........ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 mi pokazywało nie cale 10V czyli no to wychodzi że jest walnięty moduł Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 zamówiłem nowy moduł i zobaczymy co dalej będzie. jak przyjdzie to napisze co i jak z moto :notworthy: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 założyłem nowy moduł i wszystko ładnie gra prócz tego że nie wkręca sie na obroty tak jak powinna i na wysokich obrotach przerywa czy to wina świecy że leżała w garażu na wilgoci??? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Powiedz coś więcej.. przerywa czy zatrzymuje się na jakiś obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 raz wejdzie do 10 tys i praca silnika nie jest płynna a raz tylko do 7 i też tak ''pryka'' Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi