wamnok Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Zastanawiam się dlaczego zdarza mi się (rzadko ale jednak), że moja FZR 600 gdy chcę ruszyć po naduszeniu sprzęgła i włączeniu biegu gaśnie, obojętnie czy wrzucę jedynkę czy dwójkę jest to samo. Dopiero gdy wkręcę wyżej na chwilę silnik na luzie, już wraca do normy i mogę normalnie ruszyć. Sprzęgło działa dobrze, bo nie ciągnie ani nic z tych rzeczy. Może spotkał się ktoś z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Może tarcze są sklejone?Sprobuj na luzie wcisnac sprzęgło i poruszyć motocyklem do przodu i do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 witam taki temat już się przewijał przez forum i to pewnie nie jeden raz. al co tam. :) boczna podnóżka ma zabezpieczenia żeby nie ruszyć z otwartą stopką wię na 100% nie domyka ci się stopka.tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 zgadzam sie czujnik podnozka bocznego jezeli go chowasz to czujnik mogl pojsc....;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodson77 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 dokładnie, pierwsza mysl to czujnik podnóżka....99% to jest to!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Dopiero gdy wkręcę wyżej na chwilę silnik na luzie, już wraca do normy i mogę normalnie ruszyć.ale jakby to był czujnik podpory bocznej to nie zależnie od obrotów by gasł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 ale jakby to był czujnik podpory bocznej to nie zależnie od obrotów by gasł. muszę sie nie zgodzić z tym stwierdzeniem bo jeśli sprężyna stopki jest słaba lub zawias jest brudny to pod wpływem drgań stopka dochodzi do końca i czujnik zaskakuje.zresztą proponuje prosty test: odpal motocykl i po złożeniu stopki dobij ją piętą i wtedy zapnij bieg jeśli nie zgaśnie to wszystko jasne jeśli to wina sprzęgła to przy zapinaniu biegu byłoby mocne szarpnięcie a o tym nie było mowy w pierwszym poście.pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 tez mialem taki problem i była to stópka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi