jedras1401 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 mam pytanko jaka naj szersza oponke moge zalozyc do mojej gpz?? obecnie mam 120/90/16 czy wejdzie mi 140?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FighteR-600 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 witam140 powinna wejść, ale nie wiem jak ona będzie się zachowywać na winklach :cool: Może być tak, że wszystko będzie ok, a może być tak, że na zakręcie ona Ci się po prostu zsunie, a wtedy to nie chce wiedzieć jak będziesz wyglądał..... Słyszałem, że ludzie wsadzają do GS 500E (takiego mam) 140/70/17 i wszystko idealnie gra (standard 130/70/17).... Może w twoim przypadku lepiej wstawić albo standard albo 130/90/16, ale wybór i tak zależy od Ciebie. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras1401 Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 jak sprawdzalem sowmiarka to 140 by weszl ale po co przeginac?? no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolw84 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 ja mysle ze ciezko bedziesz mial! kiedys sie przymierzalem i oponka od wewnatrz przy silniku nie ma wogole miejsca bo otacza ja wahacz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piopio36 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 ja w Hondzie CB 450S miałem po starym właścicielu założoną 160/60/18 ale zmieniłem na taką jak w serwisówce 110/90/18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 ja w Hondzie CB 450S miałem po starym właścicielu założoną 160/60/18 ale zmieniłem na taką jak w serwisówce 110/90/1850 to jest znaczna różnica. Nie ma po co zakładać ja miałem 130 z tyłu ale przy 17 w GPZ, możesz spieprzyć prowadzenia... a nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 ja w Cb seryjną opone mam 130/80/17 wczoraj zalozylem 140/80/17 i powiem ze róznicy nie ma zadnej.. Malo tego teraz mi sie lepiej (pewniej) wchodzi w winkle...Co do przyspiszenie i predkosci to to samo.. Zrobilem test i mysle ze o jeden rozmiar nie ma róznicy ...Nie wiem co by bylo jakbym zalozyl 150 ale na razie nie ma potrzeby:)Co do gpz kumpel mial zalozoną 150 i wiem ze jezdził! Nie wiem czy cos przerabiał w kazdym razie laczek pokazny i bardzo fajnie sie prezentował. Z tego co pamietam to nie narzekał na spadek przyspieszenia mocy czy cos takiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba3ma Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Już chciałem lecieć zobaczyć jaka jest u mnie ale zapomniałem że moto na serwisie stoi:PP wydaje mi sie że mam 130 i nie widzę potrzeby wsadzania innej.140 wejdzie ale po co???Miałem w Jawie 350TS 130 i poza walorami estetycznymi wlasciwie nie posiadała żadnych innych mogę wstawić fotę jak chcecie i jak znajde to zobaczycie.Swoją droga to opony o większym rozmiarze często powoduja utrate stabilności, problemy w prowadzeniu,wieksze spalanie paliwa itp.Pozdrawiamfotki http://img132.imageshack.us/my.php?image=p1010005mj3.jpghttp://img142.imageshack.us/my.php?image=p1010006yf9.jpg Edytowane 7 Maja 2008 przez kuba3ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 zwykle fabryka wie najlepiej, jak fabryka mówi że 130 to 130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras1401 Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 znalazlem jakas oponke narazie ja wezme 120/80/16 ale szukac bede dalej (ta jest o 1cm nizsza) mam kolege ktory sprzedaje opony wiec moze cos sie trafi ladnego w rozmiarze 120/90/16 albo 130/90/16. ta opona co jest na motorku moim to tylko do spalenia sie juz nadaje nawet niebede juz nim wyjerzdzal bo strach!!!! wczoraj jak wjezdzalem na ulice do mnie to zaczynajac od pierwszego biegu a konczac na trzecim opona caly czas mi boksowala dopiero tak pod koniec 3go biegu zlapalem przyczepnosc wiec czyste szalenstwo!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Dlaczego chcesz zwiekszyc szerokosc opony ???Pamietaj ze nie jezdzisz na wygladzie moto.Dopuszczalny jest jeden wymiar w gore czy w dol jesli chodzi o szerokosc opony. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 http://www.motorcyclespecs.co.za/model/kaw...pz500s%2093.htm Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepekvt Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jakie najlepiej kupić opony do Kawasaki Gpz 96'. Wiadomo, nie przesadzajmy z ceną hehe:)Tak około ~200zł za jedną;) Jeśli jest możliwość i taka na allegro czy innych serwisach prosiłbym o link, dziękuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Maxxis promaxx? Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 JW, tanio i dobrze. Rzadko się zdarza ale w tak niskiej cenie chyba lepiej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi