Damiano Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Mam dość poważny problem, a mianowicie coś stało sie z moim hamulcem w MZ, gdy naciskam klamke powoli wpadnie do końca i nic nie hamuje, nie ma żadnego oporu dopiero gdy naciskam dosyć szybko hamuje. Nie jest to zbyt bezpieczne i nie wiem co z tym zrobić, płyn wymieniłem, odpowietrzyłem wycieków brak. Jak odkręciłem korek od zbiorniczka przy naciskaniu klamki wybija płyn ale tylko do pewnego momentu później już nie, jak puszczam klamke wraca sie płyn do zbiorniczka ale z malutkimi bąbelkami powietrza. Stało sie to podczas 2 tygodniowego postoju. Co z tym zrobić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) masz nieprawidlowo odpowietrzony hamulec. jeszcze raz i pozadnie. sprawdz czy nie ciagnie gdzies powietrza. jezeli nie to jeszcze raz pozadnie odpowietrzyc i powinno byc ok a jezeli stalo sie to w czasie postoju to ewidentnie ciagnie gdzies powietrze. tloczki masz nie porusowane? uszczelki w zacisku zalozyles taka warga do wewnatrz? mozliwe ze ciagnie tez powietrze poprzez tloczek w pompie. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez max264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Przed postojem było wszystko ok hamulec działał jak powinien, postawiłem ja na 2 tyg. przychodze a tu klaps, nic nie ruszałem. Jeszcze pokombinuje z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Ja bym stawiał na uszczelkę tłoka , zużyta lub materiał z którego została wykonana wymiękł . Gdy naciskasz szybko ciśnienie dopycha uszczelkę do ścianek i jest ok , a jak wolno , to płyn da radę przecisnąć się pod uszczelką . Gdybyś kupował nową , to koniecznie dobrej firmy . U mnie te kupowane na giełdzie zapobiegały wyciekom tylko przez ok. 2 tygodnie i tak kupowałem 3 razy . Guma puchła , traciła swoje właściwiści . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 na mój gust też zapowietrzone, ale może też puchnąć Ci przewód hamulcowy - miałem tak w swojej mz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 No z tym puchnięciem przewodu też bardzo prawdopodobne bo kuzyn miał dokładnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Nie przewód na pewno nie puchnie, dzisiaj przestała całą noc podchodze rano i było duuużo lepiej, prawie już tego nie było przejechałem kawałek i znowu jest to samo chociaż jest troszeczke lepiej. Jutro jeszcze raz spróbuje odpowietrzyć. Jak nie pomorze to szukam drugiej pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi