tita Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jakiś czas temu kupiłam auto z Niemiec, ma książkę serwisową, ale za nic nie jestem w stanie odczytać co też tam nabazgrano. Pora zmienić olej, ale nie wiem co tam wlać.Corsa jest 99 rok, silnik 1.0 12V (proszę się nie śmiać :biggrin: ) ma przejechane niespełna 140 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 http://www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/ole...an_2007942.html :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jakiś czas temu kupiłam auto z Niemiec, ma książkę serwisową, ale za nic nie jestem w stanie odczytać co też tam nabazgrano. Pora zmienić olej, ale nie wiem co tam wlać.Corsa jest 99 rok, silnik 1.0 12V (proszę się nie śmiać :icon_razz: ) ma przejechane niespełna 140 tysięcy Proponowałbym olej Mobil Super S 10W-40 pół syntetyk. W zupełności mu wystarczy a nie jest najgorszy, można byłoby wlać Mobil 1 5W-50 ale bez sensu na taki samochodzik, i jezeli nie robisz długich tras. Nie lej mineralnego, który też nie jest zły, bo nie warto, jeżeli chcesz myślec o długiej sprawności samochodu. Chociaż, wszystko zależy do Ciebie i częstotliwości zmiany oleju. I mineralny jest dobry, ale trzeba go już zmieniać po 9-10 tyś, pół syntetyk proponowałbym 10 tyś chcesz może do 15 ale nie widzę w tym sensu. Pozdrawiamurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Poza tym lepkość a nie gęstość :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Poza tym lepkość a nie gęstość :) Coś brałeś przed napisaniem posta?? :) Widzisz gdzies słowo gęstość... hehe Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 mam też kosiarkę 1.0 12V:D w gazie 06 rok 195 laczki:D na gazie:D i musze sie pochwalic że pojechałem nią z przyczepą po motor do niemiec 800 w 1 stronę i pod Bydgoszczą z górki rozwinąłem z motorem na przyczepie 125km/h:Pale była jazda:) apropo lej półsyntetyk będzie najlepiej i dla twojego portwela i silnika. Ja też taki leje, bo samochód z Francji kupiony miał 10 tyś ale i tak pół syntetyk zdecydowalem , najbezpieczniej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 wlałam półsyntetyk, wymieniłam filtr itp, dzięki za rady :biggrin: :icon_evil: :flesje: zobaczymy jak długo moja kosiarka pojeździ :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Coś brałeś przed napisaniem posta?? :flesje: Widzisz gdzies słowo gęstość... hehe PozdroEdytowany był temat,poprzednio była gęstość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi