ptaq_ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam.Kupiłem na allegro Motul 300v 10w40 w litrowych butelkach. I teraz pytanie: Jaki kolor ma mieć taki olej?Kolega mi powiedział, że powinien być czerwony (ale on używa Motula 7100), a ten który kupiłem jest jasnobrązowy. Jak jest z tym kolorem w 300V. Ma być jasnobrązowy jak mój, czy czerwony - a ja kupiłem jakąś podróbę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Oj z tego co pamiętam Motul 300 V nie jest czerwony. Pod światło powinien być lekko zielonkawy (jak już go otworzysz) i pachnieć .. nie wiem jak to określić. Mieszanina mięty z mydłem. Paweł Oj z tego co pamiętam Motul 300 V nie jest czerwony. Pod światło powinien być lekko zielonkawy (jak już go otworzysz) i pachnieć .. nie wiem jak to określić. Mieszanina mięty z mydłem. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Inku Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Kolega Ci tak powiedział bo Motul 7100 jest właśnie czerwony. 5100 ma brązowawy kolor. Oba pachną jak szampon do włosów :cool: Z 300V nie miałem do czynienia ale z dwóch powyższych wnioskuję, że oleje Motula różnią się kolorami między sobą. pzdr Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Inku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) No to się uspokoiłem bo już myślałem, że mi jakąś lipę wcisnęli :) Pod światło może jest lekko zielonkawy, a normalnie jasnobrązowy. Zapach ma mniej więcej taki jak piszecie.Dzięki i pozdro Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7FIODOR Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 kolega Paweł dobrze Ci opisał motul 300V 10w40 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 apropo zapachu... może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ten motul tak fajnie pachnie, a inne oleje nie? nie żebym go dlatego kupował :) ale problem nurtuje mnie od kiedy go używam pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LENAR Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) powinien pachnieć .. nie wiem jak to określić. Mieszanina mięty z mydłem. Oba pachną jak szampon do włosów ;) apropo zapachu... może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ten motul tak fajnie pachnie producent zapewnia ze ten olej ma doskonale wlasnosci myjace silnik od srodka, moze dlatego pachnie mydlem i szamponem :rolleyes: sorry za OT ale nie moglem sie powstrzymac :) Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez LENAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 apropo zapachu... może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ten motul tak fajnie pachnie, a inne oleje nie? nie żebym go dlatego kupował :) ale problem nurtuje mnie od kiedy go używam pozdrooMoim zdaniem ze względu na zawartość estrów, czym się Motul tak chwali (nie wiem jakie są bazy innych olejów). Wiele estrów może mieć zapach (np. owoców ;) ). Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi