Skocz do zawartości

O co tutaj moze chodzic- am6

aprilia rx 50
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zróbmy to tak żeby miał nogi d..e i piersi (czyli najważniejsze )

1.czemu wymieniłes tłok ?? tak celowałeś w jakąs usterke czy wymieniłeś na chybił trafił ??

2.co to znaczy gaźnik cały mokry ??leje sie gdzieś z niego czy po prostu jest wilgotny ?? uszczelki ma ??

3.moto pali normalnie czy za dużo ??

4.mocno dymi ??

5.próbowałeś regulować gaźnik ??

6.pływak wyciągałeś i moczyłeś np w jakimś pudełku czy nie nabiera paliwa i nie tonie ??

7.jaka świeca (model marka)

objawt wskazują że niepotrzebnie ten tłok ruszałeś ona sie po prostu zalewa tylko narazie nie wiemy dokładnie czemu ........

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Mam coś podobnego w mojej DT, lata normalnie, ale czasami szarpnie i nie ma takiego "powera" na górze jak to powinno być w 2T. Tłok miał już 14,500 km więc wymieniłem, po dotarciu przez tydzień było ok, i znowu to samo, do tego v-max to 85 km/h, na 6 biegu praktycznie zwalnia, a nie przyspiesza. Gaźnik regulowany w serwisie. Za stratę v-maxa obwiniałem szeroką oponę (120/90), ale na starej oponie (110) nic się nie zmieniło. Motocykl poszedł do serwisu znowu (ach ten brak czasu na dłubanie przy sprzęcie...). Obstawiam zawór wydechowy, zasyfiony wydechm a w najgorszym przypadku zapieczony pierścień (to raczej odpada, bo moto śmigał "w kratkę" - raz lepiej, raz gorzej). Widać coś się zatkało. Napiszę niedługo o co chodziło, problem może być ten sam co u autora tematu.

pzdr.