Jump to content

O co tutaj moze chodzic- am6

Recommended Posts

Witam mam problem z moim silniczkiem... Bardzo stracil na mocy i jak jest w tym silniku taki nagly skok mocy przy wyzszych obrotach wtedy zaczyna szarpac, przerywac i nie chce sie wkrecac( po dluzszej jezdzie na maksa wkreci sie). Co to moze byc. Dodam ze gaznik mam caly mokry i swieca jest czarna. Dzisiaj wymienilem tlok i nie moge go tak katowac na maksa. Pomozcie bo juz nie wiem co robic. Pozdrawiam

Na dotarciu zdazaja sie rozne cuda... Sprawdz to co mowil kolega i napisz :icon_mrgreen: Ja mialem cos podobnego i okazalo sie ze za bardzo sie grzałi po woli tracił na mocy (mialem za powietrzoną chłodnice)

Na dotarciu zdazaja sie rozne cuda... Sprawdz to co mowil kolega i napisz :icon_biggrin: Ja mialem cos podobnego i okazalo sie ze za bardzo sie grzałi po woli tracił na mocy (mialem za powietrzoną chłodnice)

Mam podobny problem... Jak miałeś zapowietrzoną?

• 1 month later...

Co do dziwnego zachowania moto, to poczekaj, aż go dotrzesz (chociaż 400km) Moim zdaniem pływak się zaciął, weź rozbierz gaźnik na pierwsze części, przeczyść, i złórz...Musi pomóc:)

Co do odpowietrzania układu chłodniczego w derbi to kolo świecy masz czujnik temperatury przykrecany na klucz 21 bodajże i musisz go lekko wykrecic az do momentu jak bedzie leciec płyn.

hmm sprawdz czy zaworek iglicowy dobrze dziala czy sie nie zawiesza itp...

świeca jaki ma kolor?