aprilia rx 50 Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Witam mam problem z moim silniczkiem... Bardzo stracil na mocy i jak jest w tym silniku taki nagly skok mocy przy wyzszych obrotach wtedy zaczyna szarpac, przerywac i nie chce sie wkrecac( po dluzszej jezdzie na maksa wkreci sie). Co to moze byc. Dodam ze gaznik mam caly mokry i swieca jest czarna. Dzisiaj wymienilem tlok i nie moge go tak katowac na maksa. Pomozcie bo juz nie wiem co robic. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WLD_Wlodi Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Zmierz kompresje... Jak bedzie prawidłowa( 9-10.5) to gaźnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian44 Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Na dotarciu zdazaja sie rozne cuda... Sprawdz to co mowil kolega i napisz :icon_mrgreen: Ja mialem cos podobnego i okazalo sie ze za bardzo sie grzałi po woli tracił na mocy (mialem za powietrzoną chłodnice) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmucik Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Gaźnik/świeca tu bym raczej szukał przyczyny.Dobrze że myślisz o dobrym dotarciu, po wymianie tłoka, jednak czy rozmiar tłoka został dobrze dobrany pod rozmiar tuleji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_dh Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Po co sie pytacie o kompresje jak zmienil tlok :icon_mrgreen: ? ZMiana tloka wieksza kompresja co za tym idzie trzeba regulowac gaznik itd. Kup nowa swiece wyczysc gaznik i rura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmucik Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 No jeśli tłok wymieniony, a napewno został dobrze dopasowany.Wymień świecę dla pewności :crossy: a gaźnik wyczyść dla rutyny a moto będzie działało.:icon_mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aprilia rx 50 Posted April 21, 2008 Author Share Posted April 21, 2008 Wymienilem tłok bo wlasnie tak bylo. I po wymianie jest to samo. Widze ze z gaznika leci duzo benzyny. Moze byc to ze sie zalewa??? gaznik juz czyscilem a swiece zmienialem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WLD_Wlodi Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Na dotarciu zdazaja sie rozne cuda... Sprawdz to co mowil kolega i napisz :icon_biggrin: Ja mialem cos podobnego i okazalo sie ze za bardzo sie grzałi po woli tracił na mocy (mialem za powietrzoną chłodnice)Mam podobny problem... Jak miałeś zapowietrzoną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gba4 Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 A wiecie moze jak odpowietrzyc chłodnice? głownie chodzi mi o silnik derbi ale moze jest podobnie w am6 i derbi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aprilia rx 50 Posted June 10, 2008 Author Share Posted June 10, 2008 Witam odnawiam temat.... Nie wiecie co to moze byc??? Gaznik wyczyscilem swiece zmienialem filter tez czyscilem... Nie mam pomysłow... POMORZCIE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kryszpol Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 a moze masz zaworek na plywaku zje...popsuty albo za malo podgieta blaszke i go zalewa sproboj blasszke podgiac do gory i wtedy mow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachuer5 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Co do dziwnego zachowania moto, to poczekaj, aż go dotrzesz (chociaż 400km) Moim zdaniem pływak się zaciął, weź rozbierz gaźnik na pierwsze części, przeczyść, i złórz...Musi pomóc:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aprilia rx 50 Posted June 10, 2008 Author Share Posted June 10, 2008 Juz 400 poszlo... a w gazniku nie ma zadnej blaszki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boczi013 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Co do odpowietrzania układu chłodniczego w derbi to kolo świecy masz czujnik temperatury przykrecany na klucz 21 bodajże i musisz go lekko wykrecic az do momentu jak bedzie leciec płyn. hmm sprawdz czy zaworek iglicowy dobrze dziala czy sie nie zawiesza itp...świeca jaki ma kolor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayeran Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 sprawdz czy nie masz zasyfionego wydechu..... moja DT z AM6 po maler regeneracji dyfuzorka dostała nowe zycie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts