ptaq_ Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam.Szukam kasku w rozsądnej cenie z dodatkową szybką przeciwsłoneczną.Zainteresował mnie Caberg V2 407. Czy ktoś może ma taki kask i mógłby się podzielić opinią na jego temat?Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam model 505 chrono. Jedyne moje zastrzeżenie to to, że w deszczowe dni bardzo paruje szybka. W moim modelu szybka ma kształt sferyczny, tzn. zaokrąglona jest nie tylko poziomo ale i pionowo, więc nie można przykleić sobie folii typu fogcity. W tym V2 wygląda że wizjer jest zakrzywiony tylko w poziomie, więc mógłbyś przykleić sobie taką folię. Wybrałem Caberga, bo mnie też skusiła wewn. blenda przeciwsłoneczna. W tym segmencie cenowym nikt inny nie robi integralnych kasków z taką blendą. Jeszcze tylko Airoh ma 2 szczękowce (jeden z tradycyjną unoszoną szczęką, a drugi z zupełnie demontowalną-IMO bez sensu). Więc jeśli masz do 1000 zł na kask i priorytetem jest dla ciebie integral z wewn. blenda, to zostaje ci tylko Caberg. Przy większym budżecie mógłbyś kupić sobie Schubertha R1/S1 (wyprzedaż w louisie) i dokupić do niego opcjonalną szybkę z pinlockiem za ok. 300 zł. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam model 505 chrono. Jedyne moje zastrzeżenie to to, że w deszczowe dni bardzo paruje szybka. W moim modelu szybka ma kształt sferyczny, tzn. zaokrąglona jest nie tylko poziomo ale i pionowo, więc nie można przykleić sobie folii typu fogcity. W tym V2 wygląda że wizjer jest zakrzywiony tylko w poziomie, więc mógłbyś przykleić sobie taką folię. Wybrałem Caberga, bo mnie też skusiła wewn. blenda przeciwsłoneczna. W tym segmencie cenowym nikt inny nie robi integralnych kasków z taką blendą. Jeszcze tylko Airoh ma 2 szczękowce (jeden z tradycyjną unoszoną szczęką, a drugi z zupełnie demontowalną-IMO bez sensu). Więc jeśli masz do 1000 zł na kask i priorytetem jest dla ciebie integral z wewn. blenda, to zostaje ci tylko Caberg. Przy większym budżecie mógłbyś kupić sobie Schubertha R1/S1 (wyprzedaż w louisie) i dokupić do niego opcjonalną szybkę z pinlockiem za ok. 300 zł. No z tym budżetem jest teraz niestety problem. A ten kask można kupić już za + - 500 zł. http://moto.allegro.pl/item350516660_caber...wosc_2008_.html Też myślałem o dokupieniu folii przeciw parowaniu szyby. Ciekawi mnie jeszcze jak z jego wyciszeniem, w porównaniu do innych kasków z tej grupy cenowej. Najbardziej przemawia za nim właśnie ta 2 szyba przeciwsłoneczna, ale wygląd też ma niezły, choć to akurat nie najważniejsze.Pzdr Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf_3 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja mam CABERG'a MIRAGE 104 też z blendą i jestem zadowolony choć nawiew szczękowy czy otwarty czy zamknięty to i tak chłodzi :lalag: jest chyba troche droższy ale naprawde dobry kask moim zdaniem. Mozesz przemyśleć tą opcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja mam CABERG'a MIRAGE 104 też z blendą i jestem zadowolony choć nawiew szczękowy czy otwarty czy zamknięty to i tak chłodzi :lalag: jest chyba troche droższy ale naprawde dobry kask moim zdaniem. Mozesz przemyśleć tą opcje... Też nad nim myślałem - jest trochę droższy ale ma antifoga. A jak z głośnością przy prędkościach ponad 130? No i jak z parowaniem szybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf_3 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jeżeli chodzi o parowanie szybki to jeszzcze mi sie cos takiego nie zdarzyło wiec jest dobrze. Jezeli chodzi o hałas powyzej 130 km/h to nie mam pkt odniesienia bo to moj pierwszy kask ale mi pasuje, nie jest uciazliwie głosno, mozna swobodnie smigac z wysokimi predkosciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jeżeli chodzi o parowanie szybki to jeszzcze mi sie cos takiego nie zdarzyło wiec jest dobrze. Jezeli chodzi o hałas powyzej 130 km/h to nie mam pkt odniesienia bo to moj pierwszy kask ale mi pasuje, nie jest uciazliwie głosno, mozna swobodnie smigac z wysokimi predkosciami. Ja w tej chwili jeżdżę w kasku Naxa więc na pewno będzie ciszej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja od 2 lat użytkuję Caberg Solo. Co prawda nie mam porównania z innymi kaskami więc moja opinia będzie subiektywna ale jak na moje potrzeby w zupełności mi wystarcza. Blendy używam dosyć rzadko, ale generalnie się sprawdza. Wyściółkę 2 razy prałem i nadal zachowuje swój kształ oraz jakość. Szybkę łatwo się zdejmuje. Zapięcie trzyma jak należy. Kask chyba jest trochę zbyt głośny ale to jest kwestia przyzwyczajenia. Ja jeżdżę w okularach i nawet z blendą jest to wygodne (oczywiście na postoju czy w upale trzeba trochę otworzyć szybkę bo okulary parują :icon_razz: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoine Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Witam.Szukam kasku w rozsądnej cenie z dodatkową szybką przeciwsłoneczną.Zainteresował mnie Caberg V2 407. Czy ktoś może ma taki kask i mógłby się podzielić opinią na jego temat?Pozdrawiam :) No i jak? kupiles ten kask? bo zastanawiam sie nad jego zakupem dla plecaczka... Edytowane 31 Lipca 2008 przez Antoine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) No i jak? kupiles ten kask? bo zastanawiam sie nad jego zakupem dla plecaczka... Trochę późno odpisuję, ale podobno lepiej późno niż wcale :buttrock: Kupiłem Caberga, z tym że model półkę wyżej - V2R. Jeżdżę w nim od maja i generalnie jestem zadowolony, najbardziej z blendy przeciwsłonecznej. Mógłby być jednak trochę lepiej wyciszony, bo pod tym względem jest porównywalny z kaskiem naxa za 240 zł. Pozdro Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Jutro (chyba) będę wiedział czy dostanę taki kask jak na obrazku http://www.motocombo.pl/images/kaski/caber...7_graphic_2.jpg ze 100plnową zniżką :buttrock: Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Batman Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 daj znać po ile go byś mógł mieć, bo w moto-akcesoriach, tez go mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Kupiłem kask Caberg V2 407 Graphic w www.4bikes.pl . Ja zapłaciłem 460pln (zniżka - w tym samym dniu co kupiłem cena wzrosła do 499) Jestem zadowolony! http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2499 - Graphic za 499pln http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=22826 Graphic za 630pln http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2498 - mat za 409pln http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=22823 - mat za 585pln Straszne te różnice... A kask polecam! Ma wyjmowaną wyściółkę i demontowaną blendę. Edytowane 9 Lutego 2009 przez Batman Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Mam od niedawna ten kask, caberg 407 Graphic Dużego porównania nie mam ale to co mogę powiedzieć to: W dni takie jak teraz - duża wilgoć, kask szczelnie zamknięty paruje na postoju i do ok 20km/h, jezeli lekko uchylimy szybke jest wszystko ok, no ale to raczej normalne. Wykonanie bardzo zblizone do Nolana n62, podobny środek z tym że wyjmowany (podobny materiał i podobnie leży), ogólnie mi najbardziej podpasował spośród n62, uvexa jakiegos taniego i cs-r1, szybka w górę i w dół chodzi bardzo ładnie (porównując do HJC CS-R1 to nawet rewelacyjnie;) Jest blenda i jakiś nawiew u góry, "jakiś" bo ma regulacje a jak działa nie zwróciłem uwagi:p Wyciszenie podobno kiepskie - nie mam punktu odniesienia, wiec pisze co gdzies tam wyczytałem. Kask ogólnie mi pasuje, zobaczymy jak się będzie sprawdzał w lato i suche, ciepłe dni. Dałem za niego 399zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JamesBond Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witajcie, na początku przepraszam za kolejny post na temat kasku, natomiast potrzebuje opinii na temat tego kasku CABERG V2 407 HELL RACER II, jak go oceniacie a może macie inne propozycje na dobry kask najlepiej z blendą integrala do max 900 zł . Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi