dafi Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Witam. Ja jak kupiłem Aprilie Rs to miałem tak ze po włączeniu biegu i puszczeniu sprzęgła ono dalej ciągło i myślałem ze to tarcze rozkręciłem silnik i zarcze były wporzo . ale zobaczyłem śróbke do regulacji na kapie wiec poskręcałem wszystko z powrotem i na kapie tak na środku jest taki korek jego odkręciłem i jest tam śróba na śrubokręt skontrowana, kontre odkręciłem tą śrubę przekręciłem o 180 stopni skontrowałem poskręcałem i wszystko w porządku sprzęgło po włączeniu biegu i puszczeniu sprzęgła juz nie ciągnie. Na 80% jest to ta śróbka trzeba ja wyregulowac8% olej do wymiany ja mam wlany RACING GEAR OIL 80W -jest ok10%- to tarcze do wymiany2%-coś innego Edytowane 5 Maja 2008 przez dafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Witam. Ja jak kupiłem Aprilie Rs to miałem tak ze po włączeniu biegu i puszczeniu sprzęgła ono dalej ciągło i myślałem ze to tarcze rozkręciłem silnik i zarcze były wporzo . ale zobaczyłem śróbke do regulacji na kapie wiec poskręcałem wszystko z powrotem i na kapie tak na środku jest taki korek jego odkręciłem i jest tam śróba na śrubokręt skontrowana, kontre odkręciłem tą śrubę przekręciłem o 180 stopni skontrowałem poskręcałem i wszystko w porządku sprzęgło po włączeniu biegu i puszczeniu sprzęgła juz nie ciągnie. Na 80% jest to ta śróbka trzeba ja wyregulowac8% olej do wymiany ja mam wlany RACING GEAR OIL 80W -jest ok10%- to tarcze do wymiany2%-coś innegoa 1% to działanie sił nadprzyrodzonych :D (ufo???) he he he .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 stawiam na łozysko bo to najczęsciej pada. jego oznaczenia to 6203 i jest to zwykłe kulkowe. zresztą co tu sie rozpisywać. zdjecie prawego dekla wyjaśni wszystkie napisane posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafi Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 hefaistos ma racje ściągnij prawy dekiel i wyciąg tarcze dużo roboty w tym niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) sprzęgło jest pod lewym deklem edit: kurde, sorry dopiero teraz przeczytałem że chodzi o 50cc Edytowane 7 Maja 2008 przez SuleY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi