AdamSuzuki Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) no niewiem czy przekaźnik od rozrusznika do moto samochodowym na wsuwki zastąpisz, w autach przekaźnika do aku nie ma, a prąd ze stacyjki jedynie wyrzuca wirnik gdzie zwierany jest obwód. Tak wiec uważam że zwykły przekaźnik się spali Mam udowodnić że da się zastąpić ??? :icon_mrgreen: Sam tak zrobiłem w dr 125 i ponad 1,5 roku na nim jeździ. :flesje:P.S. Nie chodzi mi o przekaźnik samochodowy od aku (którego nie ma), tylko o tą zwykłą kostkę co jest w skrzynce na bezpieczniki. Możliwe że w pojemności powyżej 600 by się palił ale w takiej 125... Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez AdamSuzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolslu Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Miałem podobny problem. To co koledzy mówią o przekźniku, że może być uszkodzony to prawda, ale w moim przypadku były to powycierane szczotki w silniku od rozrusznika. Moduł ze szczotkotrzymaczami jest trudno dostępny(tylko na zamowinie u Hondy) ale można popróbować dorobić samemu. Jeżeli próba z zetknięciem kabli od przekaźnika sie nie uda to na bank jest to coś z rozusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Wejz ją najpierw popchnij i zobacz czy odpali i bedziesz wiedział ze to cos z rozrusznikiem a nie,pomysl troszke. Jak odpali to masz jasnosc ze to rozrusznik jes winny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 U mnie był taki "cyk", kiedy spalił się rozrusznik.Gdy aku był rozładowany, nie było takiego "cyknięcia". pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Wejz ją najpierw popchnij i zobacz czy odpali i bedziesz wiedział ze to cos z rozrusznikiem a nie,pomysl troszke. Jak odpali to masz jasnosc ze to rozrusznik jes winnyale jak zetkniesz odpowiednie kable, ktor ida do przekaznika i zakreci to znaczy ze przekznik uszkodzony, a tyle sie nie napchasz, gorzej jak sie okaze ze nie kreci, wtedy trzeba na popych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Właśnie zobaczyłem XLR 125 na allegro to w ogóle kopniaka nie ma :) czterosuw tylko na rozrusznik bez kopniaka i to enduro O.o XLR 250 Baja ma kopniaka bo kiedyś mój kolega miał. Jak akumulator masz nowy, na ładowany to tylko wina rozrusznika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi