Jump to content

Korek wlewu paliwa w DR - brak kluczyka

Recommended Posts

Motor od kilku dni i przyszedł czas żeby dolać paliwa, a tu.... zonk! :biggrin: Nie ma kluczyka!

Czy macie na to jakieś sposoby? Czy ślusarz da rade żeby nie zniszczyć zamku i dorobić kluczyk?

Pewnie że ślusarz da rade. W moim mieście cena za odlew i dorobienie klucza wacha się okolicach 100-150zł. Masz 2 opcje albo rozwiercić i poszukać drugiej takiej wkładki (opcja taka sobie bo będzie ciężko znależć) i opcja druga to ślusarz.

Powodzenia!

A kluczyk od stacyjki nie pasuje?

U mnie jest tak że od stacyjki wchodzi do połowy od baku i trzeba docisnąć korek i dopiero odpuszcza. :biggrin:

Fachowcy radzą sobie bez demolowania zamków. U mnie w byłej firmie gość otworzył zamek sejfowy więc i z korkiem paliwa sobie pewnie poradzą tacy jak on fachowcy. gość skasował za to 200PLN.

kazdy dobry gosc od dorabiania kluczy powinien sobie z tym poradzic bez problemu,szokują mnie ceny które podajecie.Ja za dorobienie 2 kluczyków do DT125 zapłaciłem 50 zł,były robione własnie na podstawie korka,gdyz zgubiłem włąsciwy kluczyk do moto.Pozdrawiam

A kluczyk od stacyjki nie pasuje?

U mnie jest tak że od stacyjki wchodzi do połowy od baku i trzeba docisnąć korek i dopiero odpuszcza. :P

Od stacyjki nie pasuje, bo jest z innego motocykla.

Chyba pójdę najpierw do ślusarza żeby mi otworzył, a potem zobaczymy za ile zechce dorobić kluczyk.

Ceny rzeczywiście podajecie porażające, ale myślę, że w moim mieście będzie taniej, bo tam wszystko jest tańsze ;) . I tak będę tam wiózł motor.

Dzięki za odpowiedzi.