karolaga Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam Potrzebuje sprzęgło do suzuki GSX 1100 rocznik 81, od jakiego modelu mogę dobrać takie sprzęgło, szukałem typowego sprzęgła do tego modelu lecz nie ma. Czy musi być sprzęgło pochodzące od dokładnie od tego modelu, czy można je zastąpić. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Co to znaczy sprzeglo, czy kosz tez ?Mozesz zastapic wersja z EFE do 86r. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Co to znaczy sprzeglo, czy kosz tez ?Mozesz zastapic wersja z EFE do 86r. Adam M.Raczej tak ponieważ mam luz wyczuwalny na łożysku, chyba ze dostane taki typ łożyska.Jak oburącz chwycę za kosz sprzęgłowy dokręcony to część która jest łożyskowana stuka, a może tak ma być ???? Sprężynki mam ciasno spakowane. A więc myślę że amortyzatory sprzęgła są ok, poprostu na wolnych obrotach od silnik dochodzi odgłos od po wduszeniu sprzęgła ustaje. Chyba ze tak zachowuje się ten typ w przypadku gdy nie pali na wolnych obrotach na 4 cylinder. ale czy to by miało wpływ na pracę sprzęgła jego równomierność ??? Karol H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Czyli kosz ma ruch wzdluzny na lozysku ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Czyli kosz ma ruch wzdluzny na lozysku ? Adam M.Luz jest odśrodkowy (nie potrafię tego opisać) Jak mam założony kosz i skręcony ale bez tarcz (pusty) to mogę tylnią cześcią kosza delikatnie ruszać natomiast tą dokręcona na cenralną śrubę nie.luz jest miedzy tuleją ,łożyskiem a koszem. Mocniejsze dokręcenie kosza nie powoduje wyeliminowania tego luzu. (ale zawile chyba napisałem ) Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Wszystko masz ze sprzęgłem w porządku. Poskładaj sprzęgło i zajmij się resztą silnika. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Wszystko masz ze sprzęgłem w porządku. Poskładaj sprzęgło i zajmij się resztą silnika.Jeżeli to nie sprzęgło to załamka. ale gruchotanie znika po wduszeniu klamki sprzęgła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi