M4NIEK Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Z gazu jest pedalsko. Należy walić z klamy! jeśli sprzęt na spokojnie idzie z gazu to po co upalać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja bez klamy i tez mam nowy heheh :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja zawsze i wszedzie polecam nauke ze sprzegla. Na poczatku wydaje sie gwaltowne, ale gumujac z gazu LATWIEJ przegumowac. Po strzale ze sprzegla moto ciagnie w miare rowno. Z gazu najpierw powoli wstaje a potem dostaje petarde jak wejdzie w moment i poczatkujacy moze wyladowac na dupie :P Chyba łatwiej się przełożyć właśnie strzałem , bo ci sprzęt może wyjechać spod dupska. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 tylko z klami, z gazu to tylko powerwhellie Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AbiV Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 AbiV, jezeli przejezdzasz 5metrow to z calym szacunkiem - nie umiesz podrzucac moto ;) Kilkanascie metrow przejezdzal znajomy na xj600 kiedy pierwszy raz probowal cokolwiek robic. Na filmikach tego goscia widac +/- przebieg jego nauki: Coprawda to dotyczy glownie wolnej gumy, ale widac o co cho. Siemanko :) no moze przesadzilem z tymi 5 metrami moze wiecej ale na pewno nie wiecej niz 10 m . sam nie wiem ile ale kolo odzie tak do okolo 60 stopni w gore lece tak ze 3s i potem ciazenie ziemskie :P jest silniejsze od maszyny ghihi albo strach ode mnie ;) dziekuje slicznie za rade i link do filniku :) pozdro Siema... Ja się uczyłem samemu na drodze w lasku gdzie nie ma ruchu :) zaczynając od skuterów, później Honda i teraz Yamaha. A stoppie to ważne żeby w miarę z dobrej prędkości robić, i najpierw do hamować zawieszenie aby lagi się schowały i dopiero wtedy wcisnąć klamkę na tyle aby tył zaczął się unosić... hmm jeszcze jedno ważne żeby mocno ściskać bak i prosto siedzieć na moto, bo nie przyjemne jest zniesienie na bok tyłu motocyklu i może być katastroficzne w skutkach... dla moto i dla kierowcy. Tu daję parę fotek moich postepów :) http://bikepics.com/members/rumian1989/ siemka :) ogladalem Twoje foto z postepow .. ghihi na ty motorowerze z nogami na kierownicy to juz dla mnie mistrzostwo .. gratuluje .. acha i jaka masz R1 masz , ktory rok - ja smigam czesto 2003r- szwagra i 2010 latalem ze 4 razy - kumpla .. obydwie maszyny potrzebuja respekt inaczej ... wole nie pisac :( jak wkrecilem te nowa na obroty to myslalem ze spadne z siedzenia ghihi .. poprostu nie bylem przygotowany na strzal mocy -- dobre bryki ABiV nie zrozum mnie źle,ale nie chciałbym przeczytać na tym forum że skręciłeś kark i poczuć się winnym. pozdrawiam spoko nie ma problemu ja juz mam 4 dychy na karku i uwiez mi nie przeczytasz za szybko mojego naglowka na nagrobku... zginol uwienczony chwala podczas walki z Maszyna na jednym kole.. :) mam sie na czym uczyc -BMW G450X SuperMoto- moge miec do dyspozycji nauki- i mysle , ze najrozsadniej bedzie zaczac na tym Malym BMW .. zobaczymy .. ale na kole smigac bede napewnio :) ( stary jestem ghihi a taskie wariactwa mam jeszcze w glowie) ;) siemanko Panowie!!! Fajnie jest poczytać o stawianiu szlifiery na gumę. jest w ogóle sens za to się brać?? poniżej fajny filmik zachęchęcam do oglądniecia... JAsNEEEEE , ze sie brac :lalag: .. nie ma nic piekniejszego .. zrobmy tak .. w sezonie 2011 zacznijmy sie razem uczyc :biggrin: i informujmy o naszych postepach forumowiczow nie chodzi kto lepiejj i szybciej ale o to ze jeden bedzie motywowal 2giego.. co o tym sadzisz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 ja też coś tam podnoszę przodzik :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jak ktoś ma minimum 100KM to można z gazu na dwójce stawiać. moje CBRa ma 110 kuni, ale z dwójki z gazu to nie ma bata, żeby coś wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) AbiV-Większość stunterów uważa litry za mało przewidywalne i woli słabsze maszyny,z tym że zmieniają przełożenia(większe zębatki z tyłu).Sam uczyłem się na słabszych maszynach i myślę że mając wybór lepiej zrobisz zaczynając od takich właśnie.Co nie znaczy że na R1 źle się gumuje,ale trzeba uważać zwłaszcza strzelając z klamki.Aha smarkaczu jesteś trzy lata młodszy więc nie myśl że najtwardszy! :biggrin: Jeśli masz zamiar na starość się czegoś więcej naumieć to nie ma sprawy.Popieram :clap: (byle bezpiecznie-co oczywiście jest niemożliwe). Pomysł z grupowym kształceniem również,kolega zawsze może poinformować o wychwyconych błędach oraz służyć dobrą radą na miejscu a w przypadku gleby pomóc pozbierać śmieci z drogi :buttrock: Powodzenia! Edytowane 27 Grudnia 2010 przez marian65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AbiV Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 m ale z dwójki z gazu to nie ma bata, żeby coś wyszło nie rozumiem ... wychodzi czy nie ??? .Aha smarkaczu jesteś trzy lata młodszy więc nie myśl że najtwardszy! :biggrin: Jeśli masz zamiar na starość się czegoś więcej naumieć to nie ma sprawy.Popieram :clap: (byle bezpiecznie-co oczywiście jest niemożliwe). Pomysł z grupowym kształceniem również,kolega zawsze może poinformować o wychwyconych błędach oraz służyć dobrą radą na miejscu a w przypadku gleby pomóc pozbierać śmieci z drogi :buttrock: Powodzenia! sory staruszku :) ale podoba mi sie jak piszesz .. piszesz do rzeczy i to jest dla mnie i mysle , ze nie tylko dla mnie wazne .. na R1 smigalem i czasami moge posmigac jesli chce po prostu sie zamieniamy na bryki ,a gume stawiac moge sie uczyc na supermoto i mysle ze tak zrobie - korzystajac oczywiscie z Twojej rady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 nie wiem jak wy to robicie, ja tam z gazu nie umiem postawic, czy to jedynka czy dwojka, tylko ze sprzegla strzelam... :) Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 nie wiem jak wy to robicie, ja tam z gazu nie umiem postawic, czy to jedynka czy dwojka, tylko ze sprzegla strzelam... :) Kup sobie V-kę. Będziesz pytał jak nie podnosić przodu z gazu :wink: Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domcb Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 moze mi ktos powiedziec o co chodzi z tym wysprzeglaniem silnika w cyrklach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 a jak dawać na stojąco? trzeba trzymać mocno motocykl kolanami? bo ja pare razy próbowałem i troche wyrywa kiere z rąk. i troche dziwnie mi się trzyma stope na heblu na stojąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 nie wiem jak wy to robicie, ja tam z gazu nie umiem postawic, czy to jedynka czy dwojka, tylko ze sprzegla strzelam... :) Ja tez nie wiedzialem, az odkrecilem mocniej i sie nakrylem - nie tylko nogami :banghead: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domcb Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 ja jak daje na stojaco to mam prawa noge na heblu w lewa na raczce pasazera i ze sprzegla.... btw wie ktos o co chodzi z tym wysprzeglaniem w cyrklach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi