Skocz do zawartości

Jazda na jednym kole, jak dać na koło

Michał
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zawsze i wszedzie polecam nauke ze sprzegla.

Na poczatku wydaje sie gwaltowne, ale gumujac z gazu LATWIEJ przegumowac.

Po strzale ze sprzegla moto ciagnie w miare rowno. Z gazu najpierw powoli wstaje a potem dostaje petarde jak wejdzie w moment i poczatkujacy moze wyladowac na dupie :P

Chyba łatwiej się przełożyć właśnie strzałem , bo ci sprzęt może wyjechać spod dupska.

pzdr

AbiV, jezeli przejezdzasz 5metrow to z calym szacunkiem - nie umiesz podrzucac moto ;)

Kilkanascie metrow przejezdzal znajomy na xj600 kiedy pierwszy raz probowal cokolwiek robic.

Na filmikach tego goscia widac +/- przebieg jego nauki:

Coprawda to dotyczy glownie wolnej gumy, ale widac o co cho.

Siemanko :)

no moze przesadzilem z tymi 5 metrami moze wiecej ale na pewno nie wiecej niz 10 m . sam nie wiem ile ale kolo odzie tak do okolo 60 stopni w gore lece tak ze 3s i potem

ciazenie ziemskie :P jest silniejsze od maszyny ghihi albo strach ode mnie ;)

dziekuje slicznie za rade i link do filniku :)

pozdro

Siema... Ja się uczyłem samemu na drodze w lasku gdzie nie ma ruchu :) zaczynając od skuterów, później Honda i teraz Yamaha.

A stoppie to ważne żeby w miarę z dobrej prędkości robić, i najpierw do hamować zawieszenie aby lagi się schowały i dopiero wtedy wcisnąć klamkę na tyle aby tył zaczął się unosić... hmm jeszcze jedno ważne żeby mocno ściskać bak i prosto siedzieć na moto, bo nie przyjemne jest zniesienie na bok tyłu motocyklu i może być katastroficzne w skutkach... dla moto i dla kierowcy.

Tu daję parę fotek moich postepów :)

http://bikepics.com/members/rumian1989/

siemka :)

ogladalem Twoje foto z postepow .. ghihi na ty motorowerze z nogami na kierownicy to juz dla mnie mistrzostwo .. gratuluje .. acha i jaka masz R1 masz , ktory rok - ja smigam czesto 2003r- szwagra i 2010 latalem ze 4 razy - kumpla .. obydwie maszyny potrzebuja respekt inaczej ... wole nie pisac :(

jak wkrecilem te nowa na obroty to myslalem ze spadne z siedzenia ghihi .. poprostu nie bylem przygotowany na strzal mocy -- dobre bryki

ABiV nie zrozum mnie źle,ale nie chciałbym przeczytać na tym forum że skręciłeś kark i poczuć się winnym.

pozdrawiam

spoko nie ma problemu ja juz mam 4 dychy na karku i uwiez mi nie przeczytasz za szybko mojego naglowka na nagrobku... zginol uwienczony chwala podczas walki z Maszyna na jednym kole.. :)

mam sie na czym uczyc -BMW G450X SuperMoto- moge miec do dyspozycji nauki- i mysle , ze najrozsadniej bedzie zaczac na tym Malym BMW .. zobaczymy .. ale na kole smigac bede napewnio :) ( stary jestem ghihi a taskie wariactwa mam jeszcze w glowie) ;)

siemanko Panowie!!!

Fajnie jest poczytać o stawianiu szlifiery na gumę.

jest w ogóle sens za to się brać??

poniżej fajny filmik zachęchęcam do oglądniecia...

JAsNEEEEE , ze sie brac :lalag: .. nie ma nic piekniejszego .. zrobmy tak .. w sezonie 2011 zacznijmy sie razem uczyc :biggrin: i informujmy o naszych postepach forumowiczow nie chodzi kto lepiejj i szybciej ale o to ze jeden bedzie motywowal 2giego.. co o tym sadzisz ???

AbiV-Większość stunterów uważa litry za mało przewidywalne i woli słabsze maszyny,z tym że zmieniają przełożenia(większe zębatki z tyłu).Sam uczyłem się na słabszych maszynach i myślę że mając wybór lepiej zrobisz zaczynając od takich właśnie.Co nie znaczy że na R1 źle się gumuje,ale trzeba uważać zwłaszcza strzelając z klamki.Aha smarkaczu jesteś trzy lata młodszy więc nie myśl że najtwardszy! :biggrin: Jeśli masz zamiar na starość się czegoś więcej naumieć to nie ma sprawy.Popieram :clap: (byle bezpiecznie-co oczywiście jest niemożliwe). Pomysł z grupowym kształceniem również,kolega zawsze może poinformować o wychwyconych błędach oraz służyć dobrą radą na miejscu a w przypadku gleby pomóc pozbierać śmieci z drogi :buttrock: Powodzenia!

Edytowane przez marian65

m ale z dwójki z gazu to nie ma bata, żeby coś wyszło

nie rozumiem ... wychodzi czy nie ???

.Aha smarkaczu jesteś trzy lata młodszy więc nie myśl że najtwardszy! :biggrin: Jeśli masz zamiar na starość się czegoś więcej naumieć to nie ma sprawy.Popieram :clap: (byle bezpiecznie-co oczywiście jest niemożliwe). Pomysł z grupowym kształceniem również,kolega zawsze może poinformować o wychwyconych błędach oraz służyć dobrą radą na miejscu a w przypadku gleby pomóc pozbierać śmieci z drogi :buttrock: Powodzenia!

sory staruszku :)

ale podoba mi sie jak piszesz .. piszesz do rzeczy i to jest dla mnie i mysle , ze nie tylko dla mnie wazne .. na R1 smigalem i czasami moge posmigac jesli chce po prostu sie zamieniamy na bryki ,a gume stawiac moge sie uczyc na supermoto i mysle ze tak zrobie - korzystajac oczywiscie z Twojej rady :)

• 3 tygodnie później...

nie wiem jak wy to robicie, ja tam z gazu nie umiem postawic, czy to jedynka czy dwojka, tylko ze sprzegla strzelam... :)

Kup sobie V-kę. Będziesz pytał jak nie podnosić przodu z gazu :wink:

http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATI
http://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie

• 3 tygodnie później...

nie wiem jak wy to robicie, ja tam z gazu nie umiem postawic, czy to jedynka czy dwojka, tylko ze sprzegla strzelam... :)

Ja tez nie wiedzialem, az odkrecilem mocniej i sie nakrylem - nie tylko nogami :banghead:

Pzdr

baner.jpg