keeldulf Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witajcie w Nowym roku ;-) Zaczynam planowac sobie urlop na wiosne/lato, mozecie polecic jakies fajne miejsce w Europie na tygodniowy urlop z druga polowka (tez na moto).Myślałem albo w całości o przejazdowce, albo o wynajeciu domku i codziennych wypadach. Pozdrawiam B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Śmignijcie do Rumunii - naprawdę cywilizowany i piękny kraj (Transfogarska itp).Albo Transbaltica - czyli Litwa, Łotwa i Estonia (Wilno, Kowno, Ryga, Tallin z wypadem do Helsinek).Z resztą wszędzie jest pięknie!!! Tylko po prostu jechać przed siebie! Edytowane 11 Stycznia 2012 przez maarp Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBaS Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 "Wężyk od systemu VOES (tego czegoś za gaźnikiem, między cylindrami)" W moim przypadku ten węzyk nie wchodzi do starego filtra powietrza tylko łączy sięz drugim garem i wychodzi pod silnik. W takim razie musze to zaślepić ? Czy ten system VOES daje podcisnienie do membrany w hyperchargerze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Nie o te wężyki chodzi. Te o których piszesz czyli te które wychodzą z głowic to odma silnika.Tobie potrzebny jest wężyk (cienki) wychodzący z kolektora dolotowego (portek) lub najprawdopodobniej z tyłu gaźnika. Wężyk ów łączy się z niewielkim elementem w kolorze czarnym (VOES) z którego wychodzi kabel z dwupinową wtyczką.Musisz odpiąć ten wężyk od tego niewielkiego elementu i wstawić trójniczek, jeden koniec idzie do VOES a drugi do membrany Hyperchargera. Trzeci oczywiście do gaźnika.Najłatwiej będzie jak zdejmiesz zbiornik.Daj znać czy ogarnąłeś temat. Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBaS Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 A dzięki, teraz już wiem o co chodzi. Póki co zdzieram z hyperchargera chrom. Nie podoba mi się chrom przy takim motocyklu w tym miejscu i pomaluję go proszkowo na jakiś ciekawy kolor. Przy okazji musze dorobić rurę łączącą hyper z gażnikiem (tak jak na fotce którą zamieściłem wyżej). Znalazłem ciekawy art. na temat forcewinder-a. http://www.nrhsperformance.com/tech_forcewinder.shtmlNie wiedziałem ,ze to ma takie znaczenie.A tak właściwie to po co jest ta dziura w gaźniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koc13 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Jestem tutaj nowy więc WITAM wszystkich! Zwą mnie koc, jestem z Tczewa. Parę dni na kołach spędziłem, w dniu dzisiejszym mam dwa motocykle: WSK M06B3 i SHL M11. Zamierzam kupić BUELL-a i mam pytanie. Przez to że jestem wysoki 190cm na małych sprzętach jest mi ... niewygodnie. Mam dwa typy: co do pierwszego XB12X to juz wiem bedzie OK, ale drugi czyli M2 cyclone to nie wiem czy nie będzie za mały? Będę wdzięczny za opinie na temat M2 (jak z wygodą przy takim wzroście). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 posiadam xb12x i Ci powiem,ze to wielka kobyła przy moim 187 musiałem popuścić amorka,zeby nogami stabilnie sie podpierać <obiema na raz> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) Powiem Ci że w rachubę wchodzi tylko:-Buell XB12X Ulysses (dwa rodzaje siedzeń)-Buell XB12STT w oryginalnym wydaniutrochę mniej:-Buell XB12XT Ulysses-Buell XB12SSRaczej odpada M2 - niestety nie jest za duży.Hehe a jam mam 172 i kiedyś śmigałem Ulyssesem X - było wesoło. Trzeba było założyć zawieszenie od SS.Teraz użytkuję XB12XT. Jest w sam raz! Edytowane 2 Lutego 2012 przez maarp Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koc13 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedzi. Maarp jaka jest różnica między XB12XT a XB12X (technicznie), i podpowiedz jeszcze czy X1 jest tych samych rozmiarów co M2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Zasadnicza różnica między XB12X a XB12XT to zawieszenie.XB12X jest zestrojone bardziej na "gorsze" drogi, ma znacznie większy skok. Jest najwyższy w "kłębie" ze wszystkich Buelli.XB12XT zawieszenie niższe, bardziej do turystyki typowo szosowej (choć ja w Bułgarii dałem rady przez drogi bez nawierzchni).W obydwu przypadkach możesz zmienić siedzenie (na wyższe lub niższe wg upodobań).Co do X1 to bardzo zwarty motocykl o gabarytach XB12S tak więc nie było by Ci zbyt wygodnie.Jak chcesz mam S1 z 1997, XB12XT 2010 i 1125R z 2008 do "oddania". Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jjacks Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 śledzę ogłoszenia bułeczek serii XB12 i muszę powiedzieć, że podaż maleje, cena rośnie. najbardziej mnie interesuje XB12XT, rok temu w USA za 5-6k $ można było bez problemu znaleźć, w tej chwili ze świecą szukać. maarp, ile chcesz za to XB12XT '10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 czyli moje maleństwo zyskuje na wartości :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jjacks Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 kurcze liczyłem na to, że kupię później taniej, ale wygląda na to, że taniej dało się kupić w salonie HD (w USA oczywiście) kiedy wyprzedawali się z Buelli niż teraz z rynku wtórnego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gładki Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Orientujecie się czy do BUELLi serii XB można dostać tylna lampę z zintegrowanymi z kierunkowskazami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 (edytowane) Można :-)Info wysłane na priv. Edytowane 11 Marca 2012 przez maarp Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi