lukaszcbr Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jakie beda objawy jak lozysko jest uszkodzone?? Bo przy hamowaniu lekko trzesie i nie wiem czy to wina tarcz czy lozyska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Uszkodzone łożysko najczęściej stawia oprór podczas kręcenia kierownicą w lewo i prawo na postoju, niekiedy dodatkowo charakterystycznie "cyka", bardzo często puka podczas hamowania, podczas przejeżdżania przez dziury. Najlepiej wyczuć je wsadzając palce między główkę ramy a śrubę dociskającą górną półkę i poruszanie motocyklem w przód i w tył. W razie uszkodzonego łożyska pojawia się tam luz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 zacisnij przedni hamulec i delikatnie pchaj motor do przodu i powinienes wyczuć i usłyszeć stukanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszcbr Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 oki czyli łozysko sprawne, ale jest delikatne bicie podczas hamowania i gdy spuszczam z obrotow gdy predkosc jest znikoma troche przod podskakuje. co moze byc hmm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Łożyska kół lub uszkodzone wnętrza lag (luzy na panewkach, etc), lub wyeksploatowane tarcze hamulcowe na nitach, zapieczone tłoczki w zaciskach. Powodów może być mnóstwo, najlepiej podjedź do jakiegoś warsztatu po ekspertyzę. Pisanie przez Internet przypomina wróżenie z fusów. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) U mnie takie dociskanie i bujanie przodu nie wykazywało zużycia łożysk główki a przy hamowaniu i niskich prędkościach kierownica wpadała w lekkie drgania.Myślałem już ,że moto jest trzaśniete. Sprawdziłem łożsyka kół, zawieszenia, wymieniłem opone itp..Kiedyś jak ściągnąłem koło przednie i poruszałem lagami/zawieszeniem w prawo i w lewo to w centralnym położeniu/na wprost, wyczuwalny był delikatny przeskok na łożsykach. Wymieniłem więc łożsyka i w końcu moto jeździ jak należy i nic nie wibruje przy hamowaniu. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi