cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) jak skombinuje jakis samochod to sprobuje.a moze ktos ma jeszcze jakies pomysły ? dla pocieszenia mam filmy na ktorych sprzet chodzi http://pl.youtube.com/watch?v=i69nPGHwH5A http://pl.youtube.com/watch?v=w4I5awmOj7M juz kilka dni marze o tym zeby znow tak zagadał :/ Edytowane 30 Marca 2008 przez cytryna ( bandit 400 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Cytryna... poszukaj kolegi z autem, wez linke pociagnij go odpali; nie gas silnika rozgrzej dobrze, a nuz sie uda, jak to nie pomoze to warsztat PS. nie wyp...l sie :D pozdrawiam nie pomoze, fzrki tak mają ze nawet jak ja dobrze rozgrzejesz ona i tak moze na drugi dzien nie odpalic a nawet i 5 min później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 jak skombinuje jakis samochod to sprobuje.a moze ktos ma jeszcze jakies pomysły ? dla pocieszenia mam filmy na ktorych sprzet chodzi http://pl.youtube.com/watch?v=i69nPGHwH5A http://pl.youtube.com/watch?v=w4I5awmOj7M juz kilka dni marze o tym zeby znow tak zagadał :/ tak widzialem to juz na nizniszczalnych, tak samo jak twoje podniecenie jak przyprowadziles maszyne...silnik ladnie pracuje wiec nie bierz pod uwage zaworow i innych katastroficznych teorii ... a te swiece, ktore przyniosles do wymiany byly nowe czy z jakiegos sprzeta je wykreciles? :icon_razz: Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 swiece te byly urzywane, ale do momentu jak nie zostały wymienione chodziły ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 No włąsnie szarpnij sie raz i wymień świeczki. Będziesz przynajmniej pewny że to nie one są powodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a zawilgocony parking podziemny mogł pomc w tym ze nie chce odpalić ? mogło cos ze stykami na przewodach zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Wątpliwa sprawa. Jakbyś jeździł ostro po wodzie to jeszcze ale tak to nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) silnik ladnie pracuje wiec nie bierz pod uwage zaworow i innych katastroficznych teorii Ty, Janusz, ale to nie są katastroficzne wizje, tylko, niestety, w przypadku FZR - klasyka;/ Żeby nie to, że tymi ręcami gruntownie przerobiłem temat takiego silnika, to bym siedział cicho. Najpewniej sprawa rozchodzi się o świece, ale ja bym osobiście przy ich wymianie, za jedną robotą, pomierzył sprężanie. I tyle. -- pzdryahoo Edytowane 30 Marca 2008 przez yahoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 to jeszcze jedna sprawa, jedna swieca wkreca sie tak do 10 obotow, a potem jest juz opor i boje sie krecic mocno zeby gwintu nie zepsoc, powinna sie wkrecic na 14 obrotow, czy to moze byc przez to ze nie jest dokrecona do konca ? i jak moge wyczyscic ten gwint w silniku jak nich.... nie moge tam nawet palca wsadzic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 to jeszcze jedna sprawa, jedna swieca wkreca sie tak do 10 obotow, a potem jest juz opor i boje sie krecic mocno zeby gwintu nie zepsoc, powinna sie wkrecic na 14 obrotow, czy to moze byc przez to ze nie jest dokrecona do konca ? i jak moge wyczyscic ten gwint w silniku jak nich.... nie moge tam nawet palca wsadzic :/ kup nowe swiece wkrec je i przestan sie nimi bawic za chwile nie bedziesz mial gwintow w glowicy, druga sprawa napraw ssanie linke ktora sie zacina i polozenie ssania jest dla Ciebie niewiadome, zrob te rzeczy na poczatekza duzo kombinujesz a efekt zaden, bo szukasz cudownego wyjasnienia, ze ktos Ci powie zrob tak ... Ty podchodzisz do moto robisz to i jezdzisz caly sezon... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Najpewniej sprawa rozchodzi się o świece, ale ja bym osobiście przy ich wymianie, za jedną robotą, pomierzył sprężanie. I tyle. -- pzdryahoo Niektórzy nie maja sprzętu do pomiaru (czytaj manometru) żeby sobie za jednym razem zrobili takie rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) nie wiem jak ale sie udało :]zdjalem cały airbox, ukazały sie gazniki, ostro popsikałem tym magicznym sprayem do startu, odpalam i juz prawie zaskoczy, drogi raz i coraz lepiej, 3 raz i motocykl wskoczyl na obroty :] no i teraz jak silnik byl rozgrzany to odpalał ładnie. Sadze ze problem mogł lerzec w niedokreconych swiecach i nie bylo odpwiedniego cisnienia, jeszcze nie sa dokrecone do konca, ale jest juz tak duzy opor ze boje sie ze uszkodze gwint :/ dzis jeszcze pojde zobaczyc na zimnym silniku czy zagada.z gory dzieki za pomoc :] Edytowane 31 Marca 2008 przez cytryna ( bandit 400 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Nie przesadzaj z dokrecaniem swiec bo gwinty pozrywasz. Magia start spraju :). Jak nie masz kasy na nowe swiece to porzadnie przepal obecne, tak ze 100-150km trasy ;) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 dzisiaj zrobiłem prawie 100 km :] jezdziło sie zajebiscie :]nie wiem od czego al epo uruchomieniu silnika z wydechu poszedłbiały dym jak w parowozie,a dotego wylatywały kropelki wody. Potem jak sie sprzet rogrzał przestało tak dymic i jak narazie wszystko jest ok :] pojde odpalic za 2 dni i zobaczymy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Biały dym to para wodna, bo tłumiki sa zimne (na początku) a spaliny gorące i się skrapla. Dlatego u samochodów z katalizatorem ciągle kapie, bo tam temperatura jest bardzo wysoka. A ty się nie pieść, tylko wymień świece, bo znowu będziesz miał ten sam problem. Jak ci poniżej koledzy radzą. Bo inaczej to jak z frankensteinem - ożywianie trupa... (znaczy świec). I na przyszłość ostrożnie ze ssaniem.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi