Dimas Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Mam takie pytanie czy wie ktos moze przy ilu stopniach powinien załączyc sie wentylator w suzuki gsxr srad 750 96r, poniewaz sezon idzie a ja nie chce miec niespodzianki, narazie w garazu zagrzałem płyn do 96stopni i wentylator sie nie załączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Moim zdaniem 100 stopni nie powinien silnik przekroczyć bez włączonego wentylatora.Normalna temperatura silnika to prawie 90*C. Spróbuj grzać go do momentu aż się włączy, chyba że temperatura będzie już naprawde grubo powyżej 100 to przerwiesz próbe.A jeszcze jedno, sprawdź czy cała chłodnica jest nagrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 W R6 wentylator załączal się przy około 106 stopniach.Płyn w układzie zaczyna wrzeć dopiero przy około 120st także możesz spróbowac go nagrzac chociaz do 110st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Jeśli dobrze pamiętam to u kumpla w SRAD'zie 600 z tego samego roku załącza się przy 97 albo 98 st. więc byłeś blisko :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 mi sie wlacza okolo 104-105 stopni dokladnie nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREKK1 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 To sprawdz na ''zworke''czy się włącza,na wtyczce do czujnika w chłodnicy.U mnie GSXR-750 K1 zaczyna pracować przy 104 stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) mam wlasnie gsxr 750 srad z 96r i u mnie również przy 104 stopniach załącza sie wiatrak Edytowane 28 Marca 2008 przez sewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimas Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Dzisiaj zagrzełem go w gareazu do 105 stopni a wiatrak sie nie włączył sprawdze wentylaor jesli jest dobry to poprostu podłącze go bez posrednio pod akumlator i dam jakis przełącznik mysle ze to bedzie najlepsze wyjscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taquito Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam odnośnie tematu załączania się wentylatora ja mam GSXR 750 z 97r i powiem tak byłem na paradzie motocyklowej i przestraszyłem się ze nie załącza się wiatrak ale o się okazało ze gixery tak maja wiatrak załącza się dopiero im w temp. 105 - 110 stopni także taka moja rada nagrzej go do 111 stopni jeśli Ci się nie załączy spróbuj poruszać termostatem lub go wymienić :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedzio! Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 W moim sradzie wlacza sie wentylator, gdy jest 106*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi