Skocz do zawartości

yamaha dt 125 vs kawasaki kmx 125

Rekomendowane odpowiedzi

po przesiadce z sendy, przy niewielkich umiejętnościach i małej wadze to jakikolwiek endurak 125 będzie wyzwaniem ;) ja z sendy przesiadłem się kx250 2t, fajnie się jeździ, ale na moje tereny będę szukał jakiegoś enduraka

mojemu tacie niespodobał sie kmx ... ale najwazniejsze zebym sprzedał sende, potem bede mogl na powaznie rozgladac sie z egzemdlarzami

a co powiecie o dr 125 ? napewno słabizna, do wakacji by mi sie znudził ...

To tu, gdzie się błękit splata z betonem..

http://bikepics.com/members/grebur/

mojemu tacie niepodobają sie te kmx'y, a mi zalezy na opini ojca, bo jak cos mu sie podoba to inwestuje w to duzo kasy, bo tak to by mi kmx'a kupil za 3tysie i powiedzial reszta twoja sprawa , a tak to moze mi sprawy jakąs elegencką dt

a duzo trudniej sie prowadzi dt od kmx'a czy to tylko suptelne zmiany ?

musze najpierw sprzedac sende, w weekend sie moze pobawie w otomoto itp.

dzis jak siedzialem na tym kmx'ie to przód zdawał sie dość masywny, ma taki wielki błotnik z przodu, ale tył zato dość krótki, jest wyższy od mojej sendy, ale ma bardzo mięciutkie zawieszenie z tego co zdazylem zauważyć, yamaha jest wyższa od kmx'a ? jak te motorki znoszą skoki ?

przód zdawał sie dość masywny

To tylko pozory...

ma taki wielki błotnik z przodu

Przyzwyczaiłeś się do supermoto...

jest wyższy od mojej sendy

Jak to enduro... 21'' i 18'', zamiast 2 x 17''

ma bardzo mięciutkie zawieszenie

Nie powinno cie to dziwić...

yamaha jest wyższa od kmx'a

Raczej nie...

jak te motorki znoszą skoki ?

Zależy jakie, ale ogólnie średnio właśnie przez lajtową zawieche...

Za dużo siedzisz przed PC i zbyt dużo teoretyzujesz. Na razie musisz sprzedać, pierdziawkę co obecnie nie jest takie łatwe. A czy KMX czy DT jest lepsze to czysta teoria i fikcja. Bo jeżeli mówisz że zawieszenie w kmx jest miękkie nie jeżdżąc na nim to ja już wiem, ze ty nic nie wiesz. Wiec dla ciebie nie będzie żadnej różnicy czy będzie to KMX czy DT

drogi moderatorze ... a na sucho nida sie sprawdzic zawieszenia? wystarczy ze wiem jak moto opada przy moim siadnięciu w derbi i jak w kmx ...

a to czy niebedzie dla mnie roznicy jaki motor bede mial, to sie mylisz, bo szukam motoru ktory bedze mi pasował, kazdy ma swoje wady i zalety i chce je znac !

tak trudno na to odpowiedziec ?

wiec sorka, ale to bylo dziwne ...

drogi moderatorze ... a na sucho nida sie sprawdzic zawieszenia? wystarczy ze wiem jak moto opada przy moim siadnięciu w derbi i jak w kmx ...

a to czy niebedzie dla mnie roznicy jaki motor bede mial, to sie mylisz, bo szukam motoru ktory bedze mi pasował, kazdy ma swoje wady i zalety i chce je znac !

Grebur , jestem w tej samej sytuacji co ty. Już niedługo wystawiam Xp6 na allegro i zabieram się za kupno jakiejś 125. Najbardziej interesowały mnie DT , KMX, CRM, RX.

RX - największa moc z tych wszystkich, dobre zawieszenie, ale jest ich dość mało w rocznikach 98-02

CRM - mało w Polsce, ciężko znaleźć młodszy rocznik, zawieszenie podobne jak w RX, pare koni mniej od RX

DT i KMX - Praktycznie te same moto, przed Xp6 miałem DT 50 93' i Ci powiem że podobało mi sie to miękkie zawieszenie :biggrin: Dobrze wybierało nierówności. W razie czego można nalać gęstszego oleju.

Jak sprzedam Xp6 to bede szukać tych wszystkich moto w rocznikach od 98 w góre. Zależy na co trafie :icon_exclaim:)

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

Niestety na "sucho" nie da się sprawdzić zawieszenia. Jeżeli chcesz znać wady i zalety DT i KMX to poczytaj trochę temat wszystko o DT wszystko o KMX. Są to prawie identyczne moto i jeżeli chodzi o jazdę i o serwisowanie. Bo opinia, kogoś kto jeździł tylko jednym z tych sprzętów jest nic nie warte. Bo indywidualne odczucia są zależne od stanu i ustawienia danego moto. Przejdź się tym i tym i będziesz wiedział co chcesz tak naprawdę nie ma co się opierać na opiniach innych, traktowąłbym to raczej jako sugestie

miałem dt i mogę powiedzieć ze poczciwe to to było:D

Na kmx nie jeździłem, ale z tego co się słyszy, to oba motory to są porównywalne.

dla mnie dt ma ładniejszy (bardziej nowoczesny) wygląd, od kmx'a który wygląda bardzo staro. Patrząc na np. 2002 wizualnie mam wrażenie że to 85.

Dla początkujących, którzy będą chcieli w przyszłości kupić od ciebie motor, ważny będzie wygląd, więc w tym duży minus dla kmx.

Ale wygląd to nie wszystko....

Grebur , jestem w tej samej sytuacji co ty. Już niedługo wystawiam Xp6 na allegro i zabieram się za kupno jakiejś 125. Najbardziej interesowały mnie DT , KMX, CRM, RX.

RX - największa moc z tych wszystkich, dobre zawieszenie, ale jest ich dość mało w rocznikach 98-02

CRM - mało w Polsce, ciężko znaleźć młodszy rocznik, zawieszenie podobne jak w RX, pare koni mniej od RX

DT i KMX - Praktycznie te same moto, przed Xp6 miałem DT 50 93' i Ci powiem że podobało mi sie to miękkie zawieszenie :smile: Dobrze wybierało nierówności. W razie czego można nalać gęstszego oleju.

Jak sprzedam Xp6 to bede szukać tych wszystkich moto w rocznikach od 98 w góre. Zależy na co trafie :icon_twisted:)

tez bede szukał cos z 98-02

najgorsze jest to ze ja musze miec 125/50 i jest troche problem z wyszukaniem takiego, ale jak opyle moto to pojade sie przejechac na tych dwoch i zobacze jaki bardziej mi pasuje