mackon4089 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 a prawde mowiac jeszce swoich myjka wysoko cisniniowa nie mylem ale kumple mowia ze spokojnie mozna. Oni tak robia i mowia ze wszystko okej. Ja swoje gaerne zawsze po jezdzie myje razem z motorkiem myjką wysoko ciśnieniową i nic im nie dolega a buty są czyste i jak nie przeciekały od kupna do teraz nigdy nie przeciekły.Moim zdaniem pastowanie takich butów mija się z celem- no chyba ,ze ktoś jezdzi po łące i to raz w miesiącu.Bo i tak w moment po wyjechaniu zaraz są całe uwalone i oblewane.Popieram dbanie o swoje buty ;) zwłaszcza ,ze troche kosztuja ;) Jednak i tak wszystko się zużywa i nic nie jest wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Nie chodzi o picowanie po kazdym wyjeździe , k***a ja nie jestem pedantyczny. Chodzi o to żeby zaraz po dostaniu tak się nimi zająć żeby mi nie przeciekały itd. Zakupie jakiś środek, wczoraj byłem w sączu miał na zamówienie takie pasty za 20 dychy, to jak bede nastepnym razem to sie zamówi, albo kupie coś w obuwniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Powiem ci tak : dobre buty i bez smarowania nie powinny przemakac i nie przemakają. Co do środków: http://www.voytexim.blacom.pl/oferta2.html lub http://allegro.pl/search.php?string=impreg...=1471&country=1 Edytowane 27 Marca 2008 przez mackon4089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 ok, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wi(L)ku Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Mackon a używałeś któregoś preparatu dostępnego z allegro. Jutro nowe buciki chyba będą wiec trzeba coś kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 A ja nie używam żadnych specyfików, buty myje myjką ciśnieniową buty mi nie przeciekają i co ?i nic! But to but należy tylko go myc a nie cackać się z nim. Fabrycznie są już zabezpieczone. Podobnie jak gogle (anti-fog) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbiterpl Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Buty się impregnuje nie z żalu by się nie brudziły w błocie, tylko zeby nie przeciekały. Ja też nie impregnowałem, tylko myłem karcherem. Ale wlasnie mi zaczely przemakać i dlatego bede je impregnowac a potem znów myc karcherem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 540 SXC Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ja swoje myłem wodą z węża i szczotką, potem dorobiłem się myjki i jej używam do mycia. Na koniec sezonu zawsze porządnie czyszczę i impregnuję buciki.. P.S. Sprawdzajcie i dokręcajcie wszystkie śrubki czy też nity!!!! Dzisiaj przez nie uwagę zgubiłem całą klamrę i pasek, bo właśnie się odkręciła.... P.S.2 Może ktoś ma na zbyciu dolną pierwszą klamrę i pasek do lewego buta Forma Terrein?? Gdzie coś takiego dostanę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Nom, przysżły mi wczoraj AXO CX1 (ktoś miał? jakieś opinie?) , napastowałem, teraz jeszcze czekam na impregnat jak zaimpregnuje to pojade przetestować bo pogoda ładna :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seklet Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Nom, przysżły mi wczoraj AXO CX1 (ktoś miał? jakieś opinie?) , napastowałem, teraz jeszcze czekam na impregnat jak zaimpregnuje to pojade przetestować bo pogoda ładna :icon_mrgreen: Kolejność raczej powinna być odwrotna bo impregnat nie bedzie mógł wniknąć w napastowany but.Propnuje po praniu zaimpregnować a potem dopiero pastować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 si senior, ale tera to już dupa zbita. Już zaimpregnowałem. Co prawda moto po napastowaniu było już w terenie, puźniej woda z weża umyte , jak wyschło to zaaplikowałem impregnat. Może tam coś zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Kolejność raczej powinna być odwrotna bo impregnat nie bedzie mógł wniknąć w napastowany but.Propnuje po praniu zaimpregnować a potem dopiero pastować. FUCK .... :lapad: ja najpierw umyłem buciki , potem napastowałem a na następny dzień kupiłem impregnat i spryskałem buty .... <głupek> :D :smile: :icon_biggrin: A tak na marginesie to ile taki impregnat wytrzyma na bucikach jeżdżonych w terenie ... ( bez jazdy po rzekach i potokach [woda] ) ????? pzdr :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 szczerze to nie wiem. W sumie jak raz na 2 miechy spryskam to mysle ze bedzie trzymało. CHyba ze masz mleczko, ponoć lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi