Marcin962 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 http://www.motor-tech.katowice.pl/ i tam wejdz w "technika" ale jak dla mnie to już jest wyższa szkoła jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdzian Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Witajcie. Ewidętnie zgadzam sie z odpowiedzią Patryk3860.Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 przelot a brak dyfuzora to dwie inne rzeczy!!A Czy ja pisalem o braku dyfuzora ? Albo o kims kto o tym pisal ? Koles napisal WOLNY WYDECH i zjechal michao za swoja wypowiedz. A WOLNY WYDECH to nie brak dyfuzora :icon_mrgreen: Wiec przeczytaj zanim napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Co do tłumika... najlepiej wywalić wyciszacze i ropę z piaskiem użyć... zawsze to jakieś przyśpieszenie x].Nie jestem zwolennikiem spotowych wyedechow so Simsonów... nie lubie poprostu :notworthy:. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Co do tłumika... najlepiej wywalić wyciszacze i ropę z piaskiem użyć... zawsze to jakieś przyśpieszenie x].Nie jestem zwolennikiem spotowych wyedechow so Simsonów... nie lubie poprostu :). jak byś posłuchał leo vince to byś zmienił zdanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Zgodze sie ze leo vince chodzi bardzo ładnie. macie filmik jak chodzi na takim tłumiku :icon_mrgreen: http://video.google.pl/videoplay?docid=-11...q=simson+tuning Wyjalem wyciszacz i jest głośny ale rezultatow nie ma :biggrin: Nie rozumiem pojęcia Rope z piaskiem ktos wytłumaczy ;] :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 patryk3860 może ty jak nie masz zielonego pojęcia to nie pisz co :) ?? wolny wydech to nie oznacza brzydko mówiąc upierdzielenie wszystkiego co wychodzi z cylindra tylko samego tłumika dyfuzor zostawiamy.. akurat w simsonie to nie ma znaczenia bo simson nie ma dyfuzora fabrycznie... własnie też słyszałem że KTM fabrycznie stosuje wolne wydechy fajnie to musi łomotać :crossy: skrajną formą wolnego wydechu jest strumienica czyli nie dosyć że nie masz oporu wydechu to jeszcze wytwarza podciśnienie opróżniające komore spalania i dające ogromny przyrost mocy w 2 suwie tylko nie wiem skąd takie coś dorwać :wink: to jest nagminnie stosowane w wszelkich dresowozach typu bmw odstawianych na rwanie blachar na pasach startowych w wyścigach huk potworny ale róznica w przyśpieszeniu też ogromna :D natomiast wyciągając każda przegrode zwiększasz moc aż do momentu kiedy zostanie pusta rura .. Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Znalazłem coś takiego na Allegro ale chyba nie zabardzo jest to jak założyć do 2t. :) i wogole do motoru będzie ciężko. Oto link... niby nie jest az takie duze ale czy da się założyć ? ;] http://moto.allegro.pl/item334061511_promo...urowa_30cm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 po pierwsze zmierz kompresje. mozesz zrobisz szlif, dac nowy tłok,rozwiercic kanały, zastosowac gaznik bing 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Właśnie... co do tego Bing 17 to słyszałem ze to jest beznadziejne i nic nie daje. mowia ze lepiej załowyc wieksza dysze ( 72 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Tu masz jak z simka rakiete zrobic http://www.taborituning.hu/simson_tuning.htmjest schemat i wymiary tlumika, tuningowanego cylindra z wiekasza iloscia kanalow.Do takich przerobek jeszcze gaznik o wiekszej srednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 na bingu mnie pali i ma wiekszego kopa;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Ok to pewnie sie skusze na taki gaźnik. Mam pytanie co do sportowego wydechu. Bo końcowka jest zakrzywiona do gory. Mozna ją wyprostowac tak zeby była (prawie) prosta czy są jakieś tego minusy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 na bingu mnie pali i ma wiekszego kopa;] gówno prawda że ma większego kopa, miałem ten gaźnik z simku, poprostu mniej pali, i troszkę lepiej wchodzi na obroty, a kopa to może dać ale bing 19 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 przy 19 to trzeba rozwiercac kanały i kruciec w cylindrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi