Skocz do zawartości

Wieksze osiągi

Ryjek Ocw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przelot a brak dyfuzora to dwie inne rzeczy!!

A Czy ja pisalem o braku dyfuzora ? Albo o kims kto o tym pisal ? Koles napisal WOLNY WYDECH i zjechal michao za swoja wypowiedz. A WOLNY WYDECH to nie brak dyfuzora :icon_mrgreen: Wiec przeczytaj zanim napiszesz.

Co do tłumika... najlepiej wywalić wyciszacze i ropę z piaskiem użyć... zawsze to jakieś przyśpieszenie x].

Nie jestem zwolennikiem spotowych wyedechow so Simsonów... nie lubie poprostu :notworthy:.

"Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..."

Co do tłumika... najlepiej wywalić wyciszacze i ropę z piaskiem użyć... zawsze to jakieś przyśpieszenie x].

Nie jestem zwolennikiem spotowych wyedechow so Simsonów... nie lubie poprostu :).

jak byś posłuchał leo vince to byś zmienił zdanie ;)

Zgodze sie ze leo vince chodzi bardzo ładnie. macie filmik jak chodzi na takim tłumiku :icon_mrgreen: http://video.google.pl/videoplay?docid=-11...q=simson+tuning

Wyjalem wyciszacz i jest głośny ale rezultatow nie ma :biggrin: Nie rozumiem pojęcia Rope z piaskiem ktos wytłumaczy ;] :icon_mrgreen:

patryk3860 może ty jak nie masz zielonego pojęcia to nie pisz co :) ??

wolny wydech to nie oznacza brzydko mówiąc upierdzielenie wszystkiego co wychodzi z cylindra tylko samego tłumika dyfuzor zostawiamy..

akurat w simsonie to nie ma znaczenia bo simson nie ma dyfuzora fabrycznie...

własnie też słyszałem że KTM fabrycznie stosuje wolne wydechy fajnie to musi łomotać :crossy:

skrajną formą wolnego wydechu jest strumienica czyli nie dosyć że nie masz oporu wydechu to jeszcze wytwarza podciśnienie opróżniające komore spalania i dające ogromny przyrost mocy w 2 suwie tylko nie wiem skąd takie coś dorwać :wink:

to jest nagminnie stosowane w wszelkich dresowozach typu bmw odstawianych na rwanie blachar na pasach startowych w wyścigach huk potworny ale róznica w przyśpieszeniu też ogromna :D

natomiast wyciągając każda przegrode zwiększasz moc aż do momentu kiedy zostanie pusta rura ..

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl