Skocz do zawartości

Gaz w motocyklu

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A oplacalnosc calej tej zabawy to nie 3 zl na 100km a polowa kasy przeznaczonej na paliwo. Wiec albo oszczedzam polowe kasy przeznaczonej na paliwo albo robie 2 razy wiecej km za ta sama kase-i tylko dzieki temu argumentowi nie uwazam ze gaz nadaje sie jedynie do zapalniczek. Kto mysli inaczej to jego sprawa, nie staram sie tu nikogo przekonywac na sile albo obrazac-kazdy robi to co chce.

pozdr

jak dokładniesz przeczytasz te wszystkie moje wyliczenia zobaczysz że dotyczą one

na 100km oszczędnośc masz zależna od regulacji instalacji założmy że pali 2/100 wahy =9 zł za 100km a 2.5 gazu =6-7 zł za 100km jak weźmiesz pasażera to wychodzi 3 zł za kilometr taniej to chyba tylko jak ktoś cie porządnie kopnie w dupe przebędziesz te 100km D.gif

na 100km kwota jest śmieszna (piwo) ale jak ktoś robi minimum 50 km dziennie odkurzaczem (znam takich ludzi)to są jednak oszczędności....

skutera 50 4t bo twoja maszyna chyba nie pali 2/100 benzyny ?? :icon_rolleyes:

Jesli jestes w stanie skompletowac instalacje do lpg za 200zl to bede Twoim stalym odbiorcą-i to hurtowym notworthy.gif

nie jestem zawodowym mechanikiem ale z tego co wiem instalacja składa się z butli reduktora ciśnienia i parownika tak ?? ja za 500 zł moge mieć zwykła instalacje wyrwaną np z żuka favoritki dużego fiata nysy etc kompletną sprawną z ogromną butlą np 30l.......... natomiast butle do skutera to bym zastosował zwykła mała butle turystyczną a taką moge mieć używana za 15-20 zł jak chcesz zrobie foto jak to wygląda (takie do kempingów na to sie palnik zakładało i gotowało pod namiotami chyba każdy wie jaka :flesje:)

reduktor ciśnienia masz przy każdej kuchence można to wtrwać za pare złotych jedynym kosztem są parownik i węze więc myśle że za 200 zł kupie

ja bym ten patent zastosował u kolegi w skuterze ale wydaje mi sie że parownika od 2.5 litrowego 4 garowego silnika żuka nie da sie wyregulować do 50 ccm silniczka skutera......bynajmniej ja bym nie umiał ....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Mam instalacje na mikserach, blosy by sie nie zmiescily-no i cenowo spora roznica na niekorzysc blosa.

W pracy silnika roznic nie ma, ale wydaje mi sie ze rowniej pracuje na dole i lepiej ciagnie z niskich obrotow.

Mozliwe ze lpg nie nadaje sie do wysokoobrotowych szlifierek z racji tego ze to paliwo dluzej sie spala, mimo to korzystam z calego zakresu dopuszczalnych obrotow silnika i nie zauwazylem aby jakos przymulal w wyzszym ich zakresie.

W dwoch autach mam 1 i 2 gen lpg i oba silniki nie protestuja przed dociaganiem ich do czerwonego pola-nigdy nie bylo z tym zadnych problemow, podobnie jak u mnie w Kawie.

Michoa, cos co ma 50ccm nie warto zagazowywac wg mnie i nie sadzilem ze Twoja wypowiedz tyczy sie tej kategorii-sorki. Jakkolwiek sam myslalem o butli turystycznej to jednak z niej zrezygnowalem ze wzgledu na mala pojemnosc a i mimo jej gabarytow trzeba by i tak umiescic ją w kufrze-w przypadku normalnego moto, nie skuterka. A domowe reduktory maja mimo wszystko bardzo maly wydatek-nie wiem czy daly by rade w silniku ktory ma zmienne zapotrzebowanie na ilosc lpg, nie mialem zamiaru az tak eksperymentowac.

Jak ktos blizej zainteresowany tematem i z okolic Lublina to mozemy umowic sie na wspolne latanie/ogledziny czy co tam jeszcze innego.

pozdr

Pewnie że się da, ale po co?

1. Jak kogoś nie stać na zatankowanie skuterka spalającego 2l paliwa na 100km to niech jeździ rowerm. Najlepiej starą UKRAINĄ bo częsci tanie i nie ukradną (może).

2. Ktoś pisał że jak zatankuje R1 za 50 zł to tylko 200km przejedzie. To kup se Astre z lpg i nie marudź.

A jak zamaza Ci sie osiagi R1 w samochodzie to bedziesz sie modlil, zeby te 50 zl., wystarczylo na 100km...

3. Temat już był na forum.

4. Autorowi wybitnie sie nudzi tej zimowej wiosny...