tajnos Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 witam . Wymienialem ostatnio olej w moto i dokrecalem srube i wzrokowo widze ze juz powinien byc opor to ona krecila sie dalej w miare lekko, zostawilem wiec ze strachu i jakas kropla tam wisi zawsze, ale nie cieknie.Pytam bo mam dar do urywania srub :biggrin: moje pytanie brzmi czy te sruby latwo urywaja gwint w moto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Jakos strasznie delikatny ten gwint zazwyczaj nie jest. Ale jak przesadzisz to przekrecisz ( zwłaszcza aluminium).Masz założoną miedziana podkłądkę uszczelniającą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 witam . Wymienialem ostatnio olej w moto i dokrecalem srube i wzrokowo widze ze juz powinien byc opor to ona krecila sie dalej w miare lekko, zostawilem wiec ze strachu i jakas kropla tam wisi zawsze, ale nie cieknie.Pytam bo mam dar do urywania srub :biggrin: moje pytanie brzmi czy te sruby latwo urywaja gwint w moto ?sama śruba to nie urywa :) blok jest z aluminium śruba ze stali.. jak dołożysz do tego sporo siły to o problem nie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 wolalem zapytac bo nie raz wlasnie myslalem ze opor musi byc konkretny i tu klops gwintu nie spuszcze olej i sprawdze jeszcze raz. zmienie podkladke. juz widze jak mi rece drżą :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 witam . Wymienialem ostatnio olej w moto i dokrecalem srube i wzrokowo widze ze juz powinien byc opor to ona krecila sie dalej w miare lekko, zostawilem wiec ze strachu i jakas kropla tam wisi zawsze, ale nie cieknie.Pytam bo mam dar do urywania srub :icon_mrgreen: moje pytanie brzmi czy te sruby latwo urywaja gwint w moto ? Jak lekko idzie to dalej ją dokrecaj aż poczujesz dosyć spory opór...tak łatwo nie zerwiesz gwintu...bądz spokojny pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jak lekko idzie to dalej ją dokrecaj aż poczujesz dosyć spory opór...tak łatwo nie zerwiesz gwintu...bądz spokojny pozdro dobra wiec zdaje sie na ciebie i spruboje ja dokrecic jutro , dam znac jaki byl efekt :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jak masz taką niepewna rękę to weź krótsze pokrętło do klucza. (połowę normalnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 dobra nasza koledzy sruba dokrecona wziolem dla pewnosci krutki kluczyk i sie udalo nie cieknie . :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi