rider Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 Piszę odnośnie artykułu o GPS ( Ś.M. 12/2003)Pisali tam, że dobrym rozwiązaniem jest mapa w skali 1:50 000.Szukałem w księgarniach i różnych sklepach i nigdzie czegoś takiegonie mogłem znaleźć. Jedyny egzemplarz to taka stara mapka z roku 1991(!) izostają jeszcze mapy wojskowe (ale trzeba mieć kogoś w wojsku ;-) Więć mam pytanie:Gdzie można dostać taką mapę (ze wszystkimi poziomnicam, bajorkami i itp.)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Listopada 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 Nie wiem jak w Wawie, ale w Poznaniu w Pasażu na Ratajczaka jest księgarnia kartograficzna, w której można znaleźć mapy - tak jak mówisz - z dokładnością co do jeziorka i stawku. Poza tym mapy historyczne, do nanoszenia na GPS (z odpowiednią dokładnością długości i szerokości geogr.), przewodniki nie spotykane w innych księgarniach. Co fajne - mozna zamówić mapę konkretnie interesującego nas rejonu Polski w skali jakiej sobie życzymy, a dodatkowo kazać ją zalaminować (w taki laminat, który się gnie, a nie łamie). Tak oprawiona mapa jest nie do zniszczenia na enduro - mozna ją taplać w wodzie, przejeżdżać motocyklem i ugniatać podczas glebowania. Także skoro taka dziupla jest w "na prowincji" - w Poznaniu, to w stolycy będzie na bank też. Na pewno znajdziesz. A jak nie - to witaj w Poznaniu :Dpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 9 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 O.K. Dzięki poszukam czegoś takiego u nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 tutaj znajdziecie fajne mapki rozpisane jak na rajdzie. mozna zaplanować trasę z opisem do do zakrętu na skrzyżowaniu :D http://rp.rac.co.uk/routeplanner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 11 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2003 W W-wie w Alejach przy sztabie wojskowym ( numeru nie pamiętam ) jest ( była jeszcze niedawno )księgarenka kartogarficzna, powinni mieć tam mapy topograficzne. ZbychoXJR1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 11 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2003 bUgI znalazł fajną czeską stronkę z mapami z rosyjskiego sztabu wojskowego. Stuknij do niego to da Ci adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 W W-wie w Alejach przy sztabie wojskowym ( numeru nie pamiętam ) jest ( była jeszcze niedawno )księgarenka kartogarficzna' date=' powinni mieć tam mapy topograficzne. ZbychoXJR1300[/quote'] Tak jakies dwiescie metrow za budynkiem Plusa w kierunku ochoty - ale dawno tam nie przechodzilem i nie wiem czy jeszcze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 13 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2003 W Empikach sa dostepne mapy 1:100 000 opracowane przez Oddzial Topograficzny Sztabu Generalnego. Caly obszar Polski to jakies 150 map, a cena jednej to ok. 7 PLN. PS. Wie ktos moze ile kosztuje mapa Polski proponowana przez Garmina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Grudnia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2003 W Empikach sa dostepne mapy 1:100 000 opracowane przez Oddzial Topograficzny Sztabu Generalnego. Caly obszar Polski to jakies 150 map' date=' a cena jednej to ok. 7 PLN. PS. Wie ktos moze ile kosztuje mapa Polski proponowana przez Garmina?[/quote'] Postaram się zorientować na dniach, bo akurat GPSa garmina many w stowarzyszeniu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gildor Opublikowano 13 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2003 w jerozolimskich na przeciwko McDonalda tego ktory jest w budynku gdzie byla IKEA, pozatym najlepsze mapki, to na ostrobramskiej rog trasy lazienkowskeij. tam sa mapy wojskowe.- gildor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 13 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zanalzłem mapę którą szukałem w skali 1:30 000 :D Niestety objemuje mały obszar i nie ma poziomnic, ale są prawiewszystkie ścieżki leśne są. Rozejżę się za tymi wojskowymitopograficznymi i wielkie dzięki za wszelkie namiary na składy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi