Skocz do zawartości

Mapy

rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę odnośnie artykułu o GPS ( Ś.M. 12/2003)

Pisali tam, że dobrym rozwiązaniem jest mapa w skali 1:50 000.

Szukałem w księgarniach i różnych sklepach i nigdzie czegoś takiego

nie mogłem znaleźć. Jedyny egzemplarz to taka stara mapka z roku 1991(!) i

zostają jeszcze mapy wojskowe (ale trzeba mieć kogoś w wojsku ;-)

Więć mam pytanie:Gdzie można dostać taką mapę (ze wszystkimi poziomnicam, bajorkami i itp.)?

Pozdrawiam

• Administrator

Nie wiem jak w Wawie, ale w Poznaniu w Pasażu na Ratajczaka jest księgarnia kartograficzna, w której można znaleźć mapy - tak jak mówisz - z dokładnością co do jeziorka i stawku. Poza tym mapy historyczne, do nanoszenia na GPS (z odpowiednią dokładnością długości i szerokości geogr.), przewodniki nie spotykane w innych księgarniach.

Co fajne - mozna zamówić mapę konkretnie interesującego nas rejonu Polski w skali jakiej sobie życzymy, a dodatkowo kazać ją zalaminować (w taki laminat, który się gnie, a nie łamie). Tak oprawiona mapa jest nie do zniszczenia na enduro - mozna ją taplać w wodzie, przejeżdżać motocyklem i ugniatać podczas glebowania.

Także skoro taka dziupla jest w "na prowincji" - w Poznaniu, to w stolycy będzie na bank też. Na pewno znajdziesz. A jak nie - to witaj w Poznaniu :D

pzdr

• 2 tygodnie później...
W W-wie w Alejach przy sztabie wojskowym ( numeru nie pamiętam ) jest ( była jeszcze niedawno )księgarenka kartogarficzna' date=' powinni mieć tam mapy topograficzne.

Zbycho

XJR1300[/quote']

Tak jakies dwiescie metrow za budynkiem Plusa w kierunku ochoty - ale dawno tam nie przechodzilem i nie wiem czy jeszcze jest.

W Empikach sa dostepne mapy 1:100 000 opracowane przez Oddzial Topograficzny Sztabu Generalnego. Caly obszar Polski to jakies 150 map, a cena jednej to ok. 7 PLN.

PS. Wie ktos moze ile kosztuje mapa Polski proponowana przez Garmina?

• Administrator
W Empikach sa dostepne mapy 1:100 000 opracowane przez Oddzial Topograficzny Sztabu Generalnego. Caly obszar Polski to jakies 150 map' date=' a cena jednej to ok. 7 PLN.

PS. Wie ktos moze ile kosztuje mapa Polski proponowana przez Garmina?[/quote']

Postaram się zorientować na dniach, bo akurat GPSa garmina many w stowarzyszeniu.

pzdr

Zanalzłem mapę którą szukałem w skali 1:30 000 :D

Niestety objemuje mały obszar i nie ma poziomnic, ale są prawie

wszystkie ścieżki leśne są. Rozejżę się za tymi wojskowymi

topograficznymi i wielkie dzięki za wszelkie namiary na składy.

Pozdrawiam