Peny Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Zaraz jkar Cię zlinczują za ten temat :icon_twisted:Takich scen na naszych drogach będzie sporo w sezonie niestety.Ja już kiedyś pisałem i powtórzę to jeszcze raz, że takie filmy (fotki) powinno się pokazywać na kursie prawa jazdy. Po pierwsze żeby uświadomić ludziom czym może grozić przeginanie na drogach publicznych, po drugie- jak wygląda wypadek drogowy bo przecież trzeba udzielić pomocy poszkodowanym i nie ważne czy mają tylko potłuczenia, złamania czy urwaną nogę. Nie można odwrócić się na pięcie bo to drastyczne...Pozdrawiam czasem na kursach pokazują takie urywki filmów... moim zdaniem powinno się to wprowazić i pokazywać, może by to kogoś uratowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marpik77 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Dramacik :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 juz gdzie w innym temacie pisalem ale jeszcze raz napisze... teraz puszczaja takie filmiki na kazdym kursie, ale tylko na kat B, na A nie, nie kumam dlaczego. Nie jestem pewien ale jak dobrze zrozumiałem moją znajomą, instruktorkę jazdy, to teraz jest taki wymog z tymi filmikami na kat B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Jest grono postrzeleńców robiących wielkie halo z cudzej tragedii. Ostatnio na przejsciu dla pieszych zgineła moja sąsiadka(miała dzieciaki w wieku 15,13 i 2 latka. Tir wciągnął ją pod koła...nie musze opisywać co zostało z ciała i z ilu części ją zbierali. Trafiło się paru idiotów, porobili zdjęcia i ustawili jako tapety w sali informatycznej w podstawówce. Traf chciał ze na następnej lekcji informatyki było jedno z dzieci sąsiadki...... Chcieli byście oglądać swoją matkę/żonę/córkę w takim stanie? Jak tak to powodzenia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Mysle ze to ludziom zycia nie uratuje...co najwyzej zadziala na ich wyobraznie..ale tez nei wszystkich.Ja bym takie filmiki wprowadzil...mimo iz zawsze znajda sie ludzie myslacy"Eee przeciez mi sie takie cos nie przytrafi"...Wypadek masakryczny... :icon_twisted: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ja akurat sobei kolacyjke wcinam :icon_mrgreen: mniam ... Mój kumpel ma gorsze filmiki na telefonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DnieprRider Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ja akurat sobei kolacyjke wcinam buttrock.gif mniam ... Mój kumpel ma gorsze filmiki na telefonie.... No to nie ma się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 juz gdzie w innym temacie pisalem ale jeszcze raz napisze... teraz puszczaja takie filmiki na kazdym kursie, ale tylko na kat B, na A nie, nie kumam dlaczego. A kiedy to wprowadzili? Moja dziewczyna robiła pod koniec tamtego roku prawko i nic takiego nie było. Jest grono postrzeleńców robiących wielkie halo z cudzej tragedii. Ostatnio na przejsciu dla pieszych zgineła moja sąsiadka(miała dzieciaki w wieku 15,13 i 2 latka. Tir wciągnął ją pod koła...nie musze opisywać co zostało z ciała i z ilu części ją zbierali. Trafiło się paru idiotów, porobili zdjęcia i ustawili jako tapety w sali informatycznej w podstawówce. Traf chciał ze na następnej lekcji informatyki było jedno z dzieci sąsiadki...... Chcieli byście oglądać swoją matkę/żonę/córkę w takim stanie? Jak tak to powodzenia.....Ojejku :biggrin: ... Każdy kij ma dwa końce, nie popadaj w skrajność. Kto powiedział, że mają to być filmy z krajowych wypadków a w dodatku matki, które osierociły dzieci? W ten sposób można też np. powiedzieć- zabrońmy przyszłym lekarzom uczyć się na szczątkach ludzkich (zajęcia w prosektorium itp) bo mogą akurat trafić na jakiegoś krewnego :) Wszystko da się z głową rozwiązać i bez nerwacji...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 rozmawialem w tamtym tygodniu ze znajoma, ktora prowadzi szkole jazdy.. z tego co mowila zrozumialem ze tak teraz jest we wszystkich szkolach, nie tylko u niej... ale jak bede sie z nia widzial to dopytam sie dokladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArnolD84 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Dla mnie to w ogóle po co ktoś, takie coś kręci .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Ale się zjeżyłem... :icon_mrgreen: A najgorsze jest to, że nam też może coś takiego się przytrafić :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 tak to nie mozna do tego podchodzic, bo czlowiek musialby w kombi i kasku puszka jezdzic.. wiadomo wszystko sie moze przytrafic, ale lepiej nie myslec pesymistycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 tak to nie mozna do tego podchodzic, bo czlowiek musialby w kombi i kasku puszka jezdzic.. wiadomo wszystko sie moze przytrafic, ale lepiej nie myslec pesymistycznie... A miałeś kiedyś wypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 mialem, czy to oznacza ze musze miec czarne mysli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 "Polak mądry po szkodzie ", daje trochę ten filmik do myślenia , że można skończyć w podobny sposób na asfalcie albo jeszcze w gorszy ... Ale wsiadając na moto trzeba być niestety świadom w jaki sposób się może zakończyć jazda na nim . Moje zdanie jest takie że "starajmy się robić to z głową " , a takich sytuacji i filmików będzie mniej . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi